Svatba Martiny a Honzy + 4 tipy, jak získat ty nejlepší svatební fotografie

Jak získat co nejlepší svatební fotografie?

Určitě chcete, aby svatební fotografie byly co nejlepší a naprosto dokonale zachytily tak významnou životní událost. Z vlastních zkušeností bych Vám ráda doporučila několik tipů, jak toho dosáhnout.

1. Udělejte si pořádný výzkum toho, jací fotografové jsou ve vašem okolí a jaké fotografie dělají. Neměli byste se rozhodovat podle prvního odkazu ve vyhledávači nebo podle jednoho mlhavého doporučení. Každý fotograf fotí jiným stylem, zaměřuje se na jiné detaily, pracuje s jiným světlem apod. Měli byste vybrat takového, který nejlépe odpovídá vašim požadavkům.

2. Nebojte se investovat do kvalitního fotografa! Možná, že teď vám fotky nepřijdou tak důležité a raději ušetříte dva tři tisíce, ale zamyslete se, jak se budete cítit za deset let, až se budete muset koukat na rozmazané, tmavé fotky, kde vám to nesluší. Teď si možná nějakou dobu budete pamatovat, jak krásný den svatba byla, ale s postupem času vzpomínky vyblednou a zbudou jen nepovedené fotky.

3. Pokud si o to fotograf sám neřekne (což by měl, pokud je profesionál), dejte mu ještě před dnem D seznam toho, jaké skupinové fotografie si přejete. Například: všichni svatebčané, manželé + svědci, manželé + sourozenci, manželé plus nevěstina rodina … Nebudete se pak muset o podobné věci starat během svatby a fotograf bude moct lépe odhadnout, kolik času bude třeba na focení.

4. Nechte si dostatek času na focení společných fotek s manželem/manželkou. Společné fotografie jsou jedny z nejdůležitějších z celého svatebního focení a proto by byla velká škoda je uspěchat. Mě osobně se velice osvědčilo nabízet párům společné focení den po svatbě. Nervozita a únava ze všech náročných příprav již opadla a navíc je na všechno dostatek času, takže se může fotit klidně i několik hodin, dokud neulovíme ten záběr.

 

Focení Honzy a Martiny

Poslední dubnový den jsem fotila nádhernou svatbu Martiny a Honzy v Českých Budějovicích. S Martinou jsem byla již od rána od šesti hodin a bylo úžasné sledovat,jak se mění na krásnou princeznu, a foťákem dokumentovat všechny události, které se toho dne udály.

 

 

 

 

 

 
Přeji vám mnoho štěstí do společného života a děkuji, že jste mě nechali tak důležitý okamžik zachytit na fotografiích!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top