Plzeň mýma očima

Možná jste si všimli, že zrovna v Plzni probíhá fotografická soutěž o to, kdo město nejlépe vyfotí pro reklamní účely. Rozhodla jsem se zúčastnit, protože jsem chtěla ukázat, jak ho vidím já – že to není jen uspěchané centrum a průmyslová zóna na Borských polích. Chtěla jsem něco víc magického, co by zároveň sedělo i k mému stylu.

 

Když konečně povolily tuhé mrazy, co byly v půlce února, vydala jsem se s foťákem na procházku k řece. Nevím proč, ale vždycky mě to tam přitahuje. Zřejmě tím, jak velkými změnami místo v průběhu roku prochází. Procházela jsem se, užívala si vcelku příjemného počasí a hledala místa, které nebyly zarostlé větvemi a bylo z nich hezky vidět.

 

Doma jsem pak fotky stáhla do počítače a pustila se do retušování. Nad každou fotkou jsem strávila kolem šesti hodin.

 

A teprve až pak si přečetla pravidla soutěže a zjistila, že fotky nemůžou být téměř nijak digitálně upravované :) Sice teď nemám, co bych do soutěže poslala, ale nelituju toho, protože jsem zjistila, že mě podobné typy úprav opravdu hodně baví. Takže toho v budoucnu zřejmě uvidíte víc. Přemýšlím o tom, udělat podobný kalendář.

 

U obou fotek jsou posuvníky, díky kterým se můžete podívat, jak vypadal originální fotka bez jakýchkoli úprav.

 

 

 

 

2 Comments

  1. Zdeněk Ptáček
    March 4, 2012

    Hmm, ta druhá po úpravě už skoro nevypadá jako fotka, ale spíš jako nějaká malba ;-)

    Reply
    1. Pelleron
      March 4, 2012

      Kusy tam jsou opravdu dokreslovaný :)

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top