Není už té retuše trochu moc?

Hned na začátku bych ráda předeslala, že osobně proti retušování vůbec nic nemám a sama ho na svých fotkách také hojně používám. S dobrou retuší fotky vypadají víc profesionálně a dokonale. Foťáky mají ve zvyku zachytit každou nedokonalost pleti, každý hrbůlek, kterého si v běžném provozu ani nevšimnete. A proč mít takové věci na fotkách, že? :)

 

V, tuším že, květnovém Elle jsem se dočetla o tom, že Claudia Schiffer po třiceti letech nafotila novou kampaň pro Guess. V roce 1989 to byla právě reklama pro tuhle značku, která jí odstartovala kariéru. Letos si to nostalgicky připomněla a nafotila kampaň novou. Fotky jsou skvělé, ale zarazilo mě, že ať je modelce dvacet nebo padesát, na fotkách vypadá stále stejně. Když jsem fotky hledala, měla jsem dost problém říct, která je aktuální a která z osmdesátých let.

 

A tak se musím ptát: Není té retuše už trochu moc? Chápu, že stárnutí se teď moc nenosí. Sama dělám kolem každé nové vrásky cavyky. Ale proč? Vždyť to, že stárneme, neznamená nic jiného, než že prožíváme ten kratičký čas, co tu máme. Že získáváme zkušenosti, jsme šťastní, trpíme…

 

Vrásky jsou naše historie vepsaná do obličejů. Když na fotkách někoho vyretušujete tak, že vypadá zpátky na dvacet, berete mu tak vlastně všechny jeho zážitky. A to je přece škoda! Co myslíte?

 

Uhodnete, které fotky jsou z letoška a které vznikly před třiceti lety? :)

 

 

 

 

4 Comments

  1. Ali_alshumary
    June 5, 2012

    Sexy….

    Reply
  2. Deli
    June 5, 2012

    No, když si vezmu portréty, tak zajímavé nejsou ty mladé, nalíčené, se stylovým účesem, ale naopak ty vráskami a různými pupínky poseté tváře starců a stařen. :-D
    Ale u aktů je to asi něco jiného. Chceš tam ukázat tu čistotu, tu něžnost a tam se asi ty vrásky nehodí… nevím. A to, co fotíš ty, bych spíše zařadil do toho druhého šuplíku. Tam, podle mě, je ta retuš na místě. :-)

    Deli

    Reply
    1. Pelleron
      June 5, 2012

      Já to myslela konkrétně na tomhle případě, protože na těch fotkách vypadá skoro identicky ať už je jí dvacet nebo padesát. To mě na tom zarazilo :)

      Reply
      1. Deli
        June 5, 2012

        áha. :-D No, je to nefér. Věřím, že je to i líčením. Pro to umění to je dobré, jen si to lidé moc nesmí brát k srdci a neporovnávat se s tím ve svém civilním životě. :-D

        Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top