Výlet do Drážďan

Trochu se zpožděním podávám report ze svého víkendového pobytu v Drážďanech. Někdy v půlce prosince jsem tam byla navštívit ségru, která v zimním semestru v rámci Erasmu studuje v Německu.

 

Cestu tam jsem absolvovala překvapivě rychle a levně s nějakým maďarským autobusem. Cestu zpět pak podle očekávání pomalu a překvapivě draze s Deutsche Bahn. Ale ještě jsem měla štěstí, jet ECčkem obráceným spojem, měla bych zpoždění rekordních deset hodin. Ta hodinka pak vedle toho vypadá docela malicherně.

 

 

 

Víkend byl podle očekávání velice fyzicky náročný. Z toho věčného vysedávání a popíjení kávy/Baileys zákonitě musí začít bolet záda. A panty na puse.

 

 

Vyšlo nám krásné počasí, takže jsme si Drážďany mohly i docela projít. Město mělo vzhledem ke své ne příliš optimistické historii, pozdnímu podzimnímu počasí a soumraku, který se rozlil vždy téměř okamžitě po třetí hodině, velice silnou atmosféru. Na každém místě jsem se zapřísahala, že tam někdy budu muset fotit a tak se město posunulo na druhé místo mého imaginárního žebříčku top míst na focení fashion editorálů. Schválně, jestli uhodnete, co je na prvním místě :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top