Tipy pro modelky: Jak se připravit na první focení

Pokud chcete, aby fotky z vašeho focení byly co nejlepší, je vhodné začít s přípravou již několik dní před samotným focením. Fotky fotíte proto, abyste si udělali základ vašeho booku, kterým se pak budete prezentovat, když se budete ucházet o práci jako modelka (model) nebo hosteska. Je proto dobré, abyste na focení přišla v co nejvíce reprezentativním stavu. Co to pro vás znamená?

 

Není to nic strašidelného a rozhodně si nepředstavujte, že byste na týden měla přestat jíst a místo spaní se utábořit v posilovně!

 

Co naopak dělat?

 .

Týden před focením …

Zhruba týden před focením objednejte ke kadeřníkovi, aby vám dobarvil případné odrosty (pro slečny, co si vlasy odbarvují na blond to platí dvojnásob). Nechte si vlasy trochu zastřihnout, abyste se zbavili roztřepených konečků a účes zase dostal ten správný tvar. Naopak nedoporučuji žádné radikální změny účesů. Velké změny dělané ve spěchu končí ve většině případů slzami.

 

Dva až tři dni před focením vynechejte dlouhé pobyty v soláriu. Díky tomu se vyhnete tomu, že byste na fotkách připomínaly čerstvě utrženou karotku místo půvabně vyhlížející modelky.

 

Několik dní před focením nedoporučuji jíst silně kořeněná jídla a čokoládu. Často po nich lidem vyskáčou na obličeji pupínky. Stejně tak bych se vyhnula hodně soleným jídlům, které zadržují vodu v těle, a mohly by vám přidat opticky na váze.

 

 .

 Den před focením…

Den před focením si zajděte na manikúru (popřípadě si ji udělejte sama). Nechte si sjednotit délku nehtů a vytvarovat je do hezkého tvaru. Zbavte se záděrek. Nehty si nalakujte nějakým klasickým, nadčasovým odstínem laku. Až za půl roku vyjde z módy neonově růžová, přestanou být dostatečně aktuální i vaše fotky. A to přeci nechcete.

 

Večer před focením hydratujte svojí pokožku dobrým hydratačním krémem a neprovádějte takové činnosti jako je mačkání pupínků nebo příliš nešetrný peeling. Nechá vám to podrážděnou, zarudlou pokožku, která na fotkách nevypadá esteticky. Balzámem na rty pravidelně natírejte rty, abyste je neměli rozpraskané.

 

.

 V den focení…

V noci si dopřejte dlouhý spánek. Minimálně osm hodin, pokud se vám podaří vyšetřit si i více času, bude to jedině dobře. Ráno se probudíte s krásně svěží pletí. Když ji pak ještě trochu podtrhne vizážistka správným líčením, budete vypadat, jako byste se právě vrátila z týden dlouhé welness pobytu, kde jste se nechala rozmazlovat těmi nejluxusnějšími procedurami.

 

Příště si povíme něco o tom, co si s sebou sbalit na focení úplně prvního fototestu.

 

Máte nějaké tipy o přípravě na focení, na které jsem ve článku zapomněla? Napište mi je do komentářů, abychom se všichni mohli naučit zase něco nového!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top