Módní portrét s Dominikou

Je skoro čtyřicet stupňů a zástup turistů přede mnou se skoro nehýbe.  Jsem nervózní, protože začíná být jasné, že se nedostanu včas na lanovku, která mě má vyvézt na dnešní focení. Těsně přede mnou zavřou dveře a paní v modré košili dopravních podniků bez zájmu hlásí, že další vůz tu bude za deset minut. Pokládám tašku s foťákem a na mobilu ťukám další omluvnou SMSku. V hlavě si píšu poznámku, že jít na Petřín s dvaceti minutovým předstihem nestačí.

Konečně vyjíždím nahoru. Přes kočárky a na Segwaye se mi pomalu nedaří vymotat se ven. Rychle nastavuji navigaci, abych přesně trefila na místo setkání, a přitom pokukuji po místech, která nejsou zaplavena turisty. Moc jich není. A vedle odpadkových košů by moc fotogenické fotky nevznikly.

Zadýchaná dorážím na místo srazu. Hned ke mně přichází nádherná, usměvavá Dominika a ukazuje na bránu, za kterou se skrývá místo focení. Když se přede mnou otevře zahrada, jejíž zdi jsou obrostlé břečťanem, a na jejíchž cestách jsou rozmístěné bílé lavičky, mám pocit, jako bych vstoupila do jiného světa. A po turistech ani stopa. Všechen stres je pryč a já jen běhám s foťákem z místa na místo a všechno dokumentuji. Připadám si jako pěti leté dítě, které vzali poprvé do zábavního parku.

1367_portretni_fotograf_praha_fotka

Dominika je úžasná. Neustále se usmívá a ochotně si lehá na schody se spadaným listím, prodírá se křovím a balancuje na kovové bráně. Kdokoli nás míjí, neodolá, aby Dominiku nepochválil, jak vypadá nádherně. Ani si fotky nemusím prohlížet, abych věděla, že dnešní focení bude jedinečné!

16

Musím se taky naučit házet takhle fotogenicky sukní!

05

Dominiko, vypadáš úžasně!

1368_portretni_fotograf_praha_fotka

Za vizáž děkuji Nině a za styling Martině!

3 Comments

  1. Martina Zelinková
    September 8, 2015

    Úžasně fotogenická žena a především neuvěřitelně čistá a obětavá duše. To je Dominika tak, jak jsem měla možnost ji před lety poznat já. Tyto fotografie celou její osobnost jen a jen podtrhávají a potvrzují. Obdiv fotografce a celému týmu za zvěčnění tohoto jedinečného člověka!

    Reply
    1. Jarka Hrnčárková
      September 9, 2015

      Focení s Dominikou byla opravdu jedna velká radost!
      Děkuji za komentář.

      Reply
  2. […] že s Dominikou jsem fotila již potřetí. Na fotkách jsme spolu už zvěčnily jednu ze zahrad na Petříně, Vršovický zámeček a na konci srpna jsme se vydaly do botanické zahrady v […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top