Jaké oblečení vypadá dobře na fotkách?

Pokud se chystáte na focení módního portrétu nebo jen na klasické portrétní focení, určitě máte plnou hlavu starostí, co si s sebou sbalit za oblečení. Před focením vždy klientkám posílám podrobnou brožuru s tipy, co na fotkách vypadá dobře. Ve stručnější formě bych se o tom ráda zmínila i v tomto článku.

1. Volte jednoduché modely

Tím mám na mysli hlavně barvy a vzory. Doporučuji spíš jednobarevné oblečení bez vzorů. Skvělé jsou neutrální odstíny – jemná bílá, tajemná černá, pudrová apod., protože vytvářejí nadčasový vzhled fotek. Skvěle také vypadají syté odstíny červené a růžové, protože přidávají zdravý odstín pleti.

Jednoduché, nadčasové střihy oblečení od vás nebudou odvádět pozornost a fotky budou vypadat aktuálně i za několik let, kdy současné trendy zrovna nebudou in. Pokud ale máte nějaké oblíbené oblečení, které je výrazné, divoké… , přibalte ho samozřejmě také!

1380_portretni_fotograf_praha_fotka

2. Sbalte přiléhavé oblečení

I když máte pocit, že například volná blůza by mohla zamaskovat břicho, vyvarujte se příliš volnému oblečení. Na fotkách vás naopak opticky rozšíří. Klientkám doporučuji vzít si spíše přiléhavé oblečení, které kopíruje jejich křivky. Případné silnější části těla se lépe maskují vhodným pózováním.

1381_portretni_fotograf_praha_fotka

3. Zkuste různé textury oblečení

Různé svetry, kožíšky nebo třeba krajky na fotkách vytvoří krásný vzhled. A třeba s takovým větším svetrem se dá vykouzlit nepřeberné množství nádherných fotek.

05-2

To nejdůležitější jsem si nechala na závěr: Zbytečně se volbou oblečení nestresujte. Myslete na to, že nejdůležitější na fotce jste vy a ne to, jak máte vysoké podpatky. Šikovný fotograf i s malým množstvím oblečení vykouzlí nádherné fotky, které vám budou dělat radost dlouhou dobu.

V jakém oblečení byste se rádi nafotili vy?

1 Comment

  1. […] většině článků, kde se věnuji oblečení, které je dobré sbalit si na focení, doporučuji hlavně jednoduché oděvy v neutrálních […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top