Co si obléct na focení s miminkem

Spousta maminek nechává nafotit své děti, ale jen málo z nich je na fotkách s nimi, protože si třeba po porodu nepřijdou v nejlepší kondci nebo si zkrátka nemyslí, že je důležité, aby na fotkách byly také. Nezapomínejte ale prosím na to, že na fotky se budete koukat nejen vy, ale za několik let si je bude prohlížet i vaše dítě, které pak bude určitě zajímat, jak jste vypadala. A bude na vás chtít mít stejnou památku jako vy máte na něj.

1560_portretni_fotograf_praha_fotka

Pokud je vám focení nepříjemné, nemusíte být úplně na všech fotkách, ale aspoň na dvou nebo třech byste se také měla objevit. Když už se pro focení rozhodnete, určitě jednou z prvních věcí, nad kterou začnete přemýšlet, je, co byste si měla vzít na sebe. Ze zkušeností bych vám doporučila následující:

  • Volte nadčasové kousky. Na fotky se budete koukat i za dvacet třicet let. A vzpomeňte si, s jakým shovívavým úsměvem se teď koukáme na módní výstřelky například z osmdesátých let.
  • Lépe vypadá světlejší oblečení a celkově tlumené barvy. Ladí ke křehkosti a jemnosti vašeho miminka více než křiklavě barevné oblečení.
  • Nebojte se vzít si něco upnutého, co kopíruje postavu. Možná budete v pokušení vzít si na focení něco volnějšího, co by zamaskovalo třeba břicho. Ale nedoporučuji to, protože na fotkách vás to naopak udělá silnější. S vhodným pózováním vás přiléhavé oblečení naopak krásně zeštíhlí.
  • Boty většinou nemusíte moc řešit, protože se nejčastěji fotí fotky, na kterých nejsou vidět nohy.

1561_portretni_fotograf_praha_fotka

Sice možná nechcete, aby focení bylo primárně o vás, ale o vašem miminku, ale zvažte možnost, že byste se nechala nalíčit a učesat od vizážistky. Může vám to přijít jako zbytečnost, když stejně chcete být jen na pár fotkách, ale proč na nich nevypadat co nejlépe? A trochu rozmazlování si rozhodně zasloužíte. Vždyť jste nedávno na svět přivedla úplně nového človíčka!

Existujte na fotkách! Pro sebe a hlavně pro své děti!

Zajímá vás něco dalšího, co jsem ve článku nezmínila? Napište mi prosím do komentářů a na vše se vám pokusím co nejlépe odpověděť!

 

1562_portretni_fotograf_praha_fotka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top