Kdy nafotit těhotenské fotky

Zajímá vás, kdy nafotit těhotenské fotky a jak se na focení připravit? Přečtěte si následující tipy a hned byste měla mít jasněji.

  1. Při focení je dobré, aby už hezky bylo vidět bříško, ale zároveň nedoporučuji nechat ho na poslední týdny, kdy už se můžete začít cítit nepohodlně. Každé těhotenství je jiné, ale osvědčilo se mi domlouvat s klientkami focení kolem třicátého týdne těhotenství.
  2. V jednoduchosti je krása. Nemusíte shánět komplikované rekvizity a oblečení, fotky budou vypadat úžasně, i když budete jen v obyčejném bílém tričku. Nejdůležitější je ale samozřejmě to, co se vám osobně líbí. A pokud máte vysněnou nějakou komplikovanou fotku, vaší vize se nevzdávejte.
  3. Při výběru fotografa se zaměřte na to, jestli se vám líbí jeho styl focení. Těhotenství je vzácná událost a není moc příležitostí fotky případně přefocovat. Proto dobře vybírejte. Soustřeďte se na to, jestli vám fotograf poradí, co všechno si s sebou sbalit, a jestli vám při focení bude dávat tipy, jak se tvářit a pózovat.
  4. Nechte se před focením trochu rozmazlit a domluvte si líčení a česání od vizážistky. Krásně si při líčení, které většinou zabírá hodinu až hodinu a půl, odpočinete. A šikovná vizážistka vás nalíčí tak krásně, že se okamžitě budete cítit jako celebrita z módního časopisu.
  5. Přijďte s partnerem. Pánové se většinou nefotí moc rádi, ale zkuste se s partnerem domluvit, ať přijde alespoň na poslední půl hodinu focení, ať máte společnou památku.
  6. Neskrývejte břicho. Jdete fotit těhotenské fotky, takže nemá smysl vybírat volné oblečení, ve kterém se vám bříško schová. Naopak moc hezky vypadají modely, které budou kopírovat vaši siluetu. Na fotkách vás takové oblečení při šikovném pózování ještě zeštíhlí.

Zajímá vás o focení těhotenských fotek ještě něco dalšího? Napište mi do komentářů a já se pokusím co nejlépe odpovědět.

Kdy nafotit těhotenské fotky. Fotograf Praha

Kdy nafotit těhotenské fotky. Fotograf Praha

Kdy nafotit těhotenské fotky. Fotograf Praha

2 Comments

  1. […] Zajímá vás, kdy je ideální doba na těhotenské focení? Doporučuji přečíst tento článek. […]

    Reply
  2. […] Již dříve jsem psala o tom, kdy je nejvhodnější doba na těhotenské focení. Nyní, když ta doba konečně nastala a vy jste objednaná k fotografovi nebo fotografce, která fotí podle vašich představ, přichází na řadu další důležité rozhodnutí: […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top