Zaostřeno na oblečení: Červené šaty

Během deseti let, při kterých se věnuji focení, jsem měla příležitost nafotit stovky různých outfitů. Některé nefungovaly, některé slušely jen části klientek a některé naopak vypadaly úžasně na každé ženě, která na focení módního portrétu přišla.

Právě této poslední kategorii se postupně budu věnovat v sérii článků Zaostřeno na oblečení. Začneme mými oblíbenými červenými šaty. V dalších článcích se podíváme například na to, proč tak skvěle vypadají bílé košile nebo malé černé.

Focení v červených šatech

Proč se nechat vyfotit v červených šatech?

Červená je výrazná barva, která působí energicky. Na fotkách přidává temperament a vzhledem k tomu, že se jedná o teplý odstín, nádherně rozzáří a omladí obličej. Chcete působit žensky a zároveň silně a energicky? S jiným odstínem toho nedosáhnete tak dobře jako právě s červenou.

O červené se říká, že je to barva, která vystupuje s pozadí. Toho, že poutá naši pozornost, využívá spousta firem, které ji mají v logu nebo na částech propagačních materiálů, které chtějí zvýraznit. Jestliže chcete zvýšit šanci, že si vaší fotky někdo všimně na LinkedInu nebo na Instagramu, využijte toho také a přijďte na focení v červených šatech.

Focení v červených šatech

Na co myslet, aby focení v červených šatech dopadlo co nejlépe?

Abyste zajistila, že šaty budou vypadat co nejlépe, doporučuji dodržovat následující tipy:

  • Šaty by měly sedět přímo na tělo. Díky tomu, že obepnout vaši figuru, budete vypadat štíhlejší. Pokud máte strach o nějakou problematickou partii vašeho těla a jste v pokušení vzít si na sebe něco volnějšího, abyste to zamaskovala, zapomeňte na to a raději poproste fotografa, aby vás vhodně napózoval.
  • Zvolte vhodný odstín červené. Pro každý barevný typ se hodí jiná barva. Při výběru šatů je dobré na denním světle porovnat, jak vám odstín ladí k obličeji.
  • Nechte se od vizážistky trochu výrazněji nalíčit. Vzhledem k tomu, že červená je výrazná barva, bude třeba i trochu přidat líčení, aby obličej nezanikl.
  • Červená je silná barva. Tomu by mělo odpovídat i pózování na focení. Zapomeňte v tomto případě na křehké, schoulené pózy a ukažte, že jste boss.

Máte doma červené šaty a chtěla byste se v nich nechat nafotit? Přijďte na focení módního portrétu!

Focení v červených šatech

 

Save

2 Comments

  1. […] si červené šaty na focení portrétů je skvělá volba. Jak už jsem psala dřív, na fotkách vám dodají energii. Pokud zvolíte správný odstín červené, vykouzlí vám […]

    Reply
  2. […] tom, že červené šaty vypadají na fotkách úžasně, jsem se tu již párkrát zmiňovala. Nikdy ale zatím nezaznělo to, jak velkou roli v sestavování modelu na focení mohou sehrát […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top