Jak probíhá focení

Zajímá vás, jak probíhá focení módního portrétu? V tomto článku vám krok za krokem popíšu, jak to vypadá, když si řeknete, že nechcete fotit jen další pasovku, ale místo toho chcete vypadat jako celebrita z módního časopisu a přijdete na focení módního portrétu.

Vše začíná tím, že vyplníte krátký formulář ohledně toho, jaký styl focení by se vám líbil. Na základě toho vám zavolám nebo přes emaily domluvíme vhodné datum, jestli budete mít zájem o líčení a česání od vizážistky a jaké oblečení by bylo nejlepší si s sebou na focení sbalit. Obecně doporučuji přinést si toho s sebou víc, takže se nebojte přijet s velkým kufrem.

Před focením si vás do parády vezme vizážistka. Domluvíte se spolu, jak moc výrazně byste chtěla nalíčit. Někomu se líbí víc přirozený vzhled, někdo chce raději výraznější líčení a někdo chce vyzkoušet obojí. Záleží jen na vás. Vizážistka se postará i o úpravu vlasů. Často je natáčí a přidává jim na objemu, protože to na fotkách vypadá prostě skvěle. Líčení a česání trvá přibližně hodinu až hodinu a půl.

Během toho, co budete v péči vizážistky, já připravím plán toho, v jakém oblečení bude nejlepší fotit. Většinou začínáme s modely, které jsou ležérnější, protože je snažší se v nich uvolnit a na focení si zvyknout. Večerní šaty nebo spodní prádlo necháváme na konec. Často také začínáme business fotkami a pak si na závěr necháváme kreativní část focení, například ve večerních šatech. Jak se říká – nejdřív práce, potom zábava :)

Při focení vždy klientkám dávám přesné instrukce, jak pózovat a jak se tvářit. Vše s ohledem na to, jaký mají typ postavy a tvar obličeje. Tomu také uzpůsobujeme výběr oblečení, aby zkrátka podtrhl to nejlepší. V průběhu focení vám jednou za čas fotky ukážu, abyste si mohla říct, jestli jsem se stylově trefila do vašich představ nebo byste raději něco změnila.

Focení trvá přibližně hodinu a půl a většinou během něj stihneme vystřídat pět až sedm různých modelů.

Do druhého pracovního dne vám pak pošlu náhledy fotek, z nichž si budete moct vybrat, které budete chtít vyretušovat. Občas se mě klientky ptají, jestli ode mě dostanou i nevyretušované fotky. Vzhledem k tomu, kolik práce ještě vkládám do následných úprav a protože chci poskytovat jen tu nejvyšší kvalitu, po focení dostanete jen upravené fotografie, které si vyberete.

Retušování trvá přibližně týden. Všem klientkám vřele doporučuji, aby si fotky nechaly i vytisknout. Nevím, jestli je to má profesní deformace, ale jsem přesvědčená o tom, že vytisklé fotky mají kouzlo, které jen tak něco nenahradí. Finální rozhodnutí je ale samozřejmě na vás.

Chtěla byste si focení módního portrétu vyzkoušet? Napište mi a doladíme všechny podrobnosti.

Pokud ještě nejste rozhodnuté, podívejte se níže na módní portréty, které jsem nafotila pro moc milou Emu. A nebo si stáhněte brožuru s tipy, jak vypadat skvěle na fotkách.

Jak probíhá focení

Jak probíhá focení

Jak probíhá focení

Jak probíhá focení

Jak probíhá focení

Jak probíhá focení

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top