3 důvody, proč mít profesionální business fotky

Ptáte se sebe, proč byste se měli prezentovat profesionálně nafocenými business fotkami místo oříznutých fotek z dovolené nebo selfíčky? Pak čtěte dále a dozvíte se tři důvody, proč jsou profesionální fotky tak důležité pro váš kariérní úspěch.

  1. Ukážete klientům, že jste profesionál, který svou práci bere vážně.
    Podobně jako kvalitní webové stránky nebo dobře zpracované vizitky, i business fotky o vás vypovídají, jak vážně svou práci berete a jestli dbáte na to, jak působíte na ostatní. Použití fotek, které nejsou určené přímo pro pracovní účely, může působit lacině a neprofesionálně.
  2. Když lidé vidí, jak vypadáte (navíc ještě v dobrém světle), působíte důvěryhodněji.
    Když klienti vidí, jak vypadáte, snáz si s vámi vytvoří nějaký vztah. To, že ví, s kým budou jednat, může být důvodem, že osloví právě vás a ne jinou společnost.
  3. Lidé raději jednají s konkrétními lidmi než anonymními společnostmi.
    Webové stránky a profily na LinkedIn nebo Twitteru bez fotek lidí, kteří za nimi stojí, působí strojově a vyvolávají otázku, kdo je za ně vlastně zodpovědný.

1674_fotograf_praha_fotka

Než půjdete k profesionálnímu fotografovi, ujasněte si, jak chcete, aby fotky vypadaly. Můžou být ležérní nebo musí být formální? Chcete je na jednobarevném pozadí nebo aby bylo vidět prostředí kolem vás?

Na focení si vezměte více různých druhů oblečení. Co vypadá dobře ve skutečnosti, nemusí vypadat dobře na fotkách a naopak. Zvažte nalíčení od zkušené vizážistky. Udělá to divy a fotky povznese zase na vyšší úroveň.

Co dalšího by vás o focení zajímalo? Napište mi do komentářů nebo pošlete email.

1675_fotograf_praha_fotka

1 Comment

  1. […] fotkách se strnulými pózami a ve tmavém kostýmu. Obecným trendem je naopak ukázat, že i v pracovní sféře lze mít přátelskou tvář a působit přístupně, což se nám při focení s Alenou povedlo. Co […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top