Jak se připravit na první fototest

Vždycky, když fotím modelky, které čerstvě začaly pracovat v nějaké agentuře a nemají ještě s profesionálním fotografem nefotily, snažím se, aby výsledné fotky byly co nejjednodušší a nic neodvádělo pozornost od samotné modelky. S tím souvisí několik věcí, které po modelkách chci, aby udělaly, než na focení přijdou:

 

1. Líčení

Vzhledem k tomu, že fotky mají ukázat přirozenou krásu modelky, nejlepší je jen velice jemné, nahé líčení. Barvu pleti stačí sjednotit lehkým BB krémem a přepudrovat na T-zóně, aby se neleskla pleť.

 

Oči je dobré zvýraznit řasenkou, popřípadě prozářit jemným světlým stínem (vyhněte se kouřovým očím, silným linkám apod. Na tento styl líčení určitě v budoucnu také dojde, ale na první fototesty se to dle mého moc nehodí.) To vše stačí doplnit leskem na rty a je hotovo. Často na takovéhle jednoduché líčení ani nemusí být přítomná vizážistka.

 

2. Vlasy

Vlasy je dobré den dopředu umýt. Po umytí není vhodné používat velké množství stylingových přípravků. Pokud máte jen lehce vlnité vlasy a víte, že to nevypadá na fotkách moc hezky, před focením je vyžehlete. Vlasy budou upravenější a budou se víc lesknout. Pokud máte hezké kudrliny, rozhodně nežehlete. Vlnité vlasy jsou to, co vás dělá výjimečné!

 

Nezapomeňte si s sebou sbalit hřeben, lak na vlasy, gumičky, pírka apod., abyste si při focení mohla vlasy i sepnout a na fotkách pak bylo vidět, jak vypadáte v různých účesech.

 

3. Oblečení

Oblečení je kapitola sama pro sebe a budu se mu víc do hloubky věnovat v některém z příštích článků. Tady bych jen stručně zmínila, že rozhodně nic nezkazíte klasickými kousky jako jsou černé legíny, džínové šortky, tílka se širokými ramínky, huňaté svetry, flanelové košile apod.

 

Podívejte se na fotky dole, abyste si prohlédly co si na focení sbalila Katka ze Scouteen. A pak pro inspiraci můžete prolistovat další fototesty a podívat se, v čem se modelky fotily.

 

 

 

1 Comment

  1. […] jsem se před rokem a půl přestěhovala do Prahy, Katka byla jedna z prvních modelek, které jsem tu fotila. Pamatuji si, že už tenkrát jsme měly dávno dofoceno, co jsme […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top