Až budu velká, koupím kouzelnou chaloupku

[quote]
Článek, který jsem napsala ještě ve Francii, ale pak jsem ho kvůli všemu shonu zapomněla odeslat :)
[/quote]

 

Právě sedím na posteli v hotelovém pokoji. Na krajinu se už dávno snesl tajemný závoj tmy, který je na některých místech protkán diamanty pouličních lamp a rozsvícených oken hotelových pokojů. Již utichl přímořský ruch skládající se z orchestru překřikujcích se prodavačů a dravé melodie startujících a prudce brzdících aut. Místo toho se rozehrála symfonie složená z neustálého bzučení cikád doprovázená jemným hlubokým podtónem toho, jak se kdesi v dáli tříští vlny o pobřeží.

 

Poprvé po pěti dnech mám chvilku jen sama pro sebe. Přestože mám ráda společnost ostatních lidí, na chvíle, jako je tahle, se vždycky těším. Krásně si srovnám myšlenky a z nějakého záhadného důvodu chodím spát nejdříve ve dvě v noci.

 

Poté, co jsem pečlivě pročetla všechny blogy, zkontrolovala facebook, vyřídila všechnu konverzaci a přepila se citronové Coca Coly light (nebudete tomu věřit, ale chutná úplně stejně jako obyčejná Coca Cola, do které nakapete citron!), jsem se dostala k tomu, abych stáhla fotky, které jsem pořídila cestou na Azurové pobřeží.

 

 

 

Druhý den cesty, když jsme se konečně dostali z nudné německé dálnice, jsme projížděli přes Švýcarské Alpy a já nestíhala “ochat” a “áchat”. Všude byly rozeseté malé chaloupky, na pečlivě posekané trávě se pásly krávy a za každou další zatáčkou byla příroda krásnější a krásnější!

 

Vždycky, když jsme na chvíli zastavili, jako první jsem vyběhla z auta s foťákem v ruce a začala zvěčňovat všechnu nádheru kolem sebe jako bych v Alpách byla poprvé v životě. Uzavřela jsem se sebou pakt, že si někde v horách musím koupit podobně kouzelnou chaloupku, kam budu každé léto jezdit na výlety. A kdybyste cítili ten úžasně svěží vzduch!

 

 

 

Fotka dole je zatím moje nejoblíbenější. Líbí se mi, jak je téměř celá krajina ve stínu, jen na jeden kopec, na kterém se majestátně tyčí osamělý strom, dopadají poslední sluneční paprsky, které si ještě stihly prodrat cestu skrz těžká mračna, která svědčí o příchodu pořádného deště.

 

 

 

Víc fotek bude následovat v dalších článcích :)

Uložit

4 Comments

  1. […] několik krásných svateb (o kterých tu určitě ještě napíšu), spálila si zespodu kolena na dovolené Francii (neptejte se, jak jsem to dokázala, pro mě samotnou je to záhadou) a spálila si kolena zepředu […]

    Reply
  2. http://cjs.blogg.se
    September 9, 2012

    Beautiful!

    Reply
    1. Pelleron
      September 9, 2012

      Thank you :)

      Reply
  3. […] Na fotce dole je záběr z další vyhlídky, tentokrát ve Švýcarských Alpách. A nesmí chybět záběr kouzelné chaloupky, o které jsem se zmiňovala už v minulém dovolenkovém článku. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top