Jak upravovat portréty v Photoshopu

Zajímá vás, jak upravovat portréty v Photoshopu? Podívejte se na následující video, v němž vás krok za krokem provedu tím, jak jsem ve Photoshopu vyretušovala portrét Sandry.

Myslím si, že retuš portrétů by měla být co nejvíc přirozená a jen lehce zamaskovat drobnosti, které na fotce vyniknou tím, že ostatní mají oproti reálnému životu dost času si člověka prohlížet, aniž by se pohnul. Z toho důvodu většinou lehce vyhlazuji pleť. A také se mi líbí, když jsou trochu jasnější oči – přesně tak, jako když vám někdo vypráví, co má rád, a celý se přitom rozzáří.

Při úpravě portrétů v Photoshopu většinou dodržuji následující postup:

  1. Pomocí nástroje Zkapalnění trochu zvětším objem vlasů. Už jsem o tom psala dřív, ale vlasy na fotkách z nějakého tajemného důvodu vždycky vypadají trochu zplihlejší, než jak jsou ve skutečnosti.
  2. S nástrojem Retušovací štětec odstraním drobné nedokonalosti pleti jako jsou drobné rozlítané vlasy nebo pupínky.
  3. Pomocí techniky Dodge&Burn vyhladím pleť, aby vytvářela hezké přechody mezi světly a stíny.
  4. Upravím barvy. Dřív jsem na tomto kroku trávila mnohem víc času, ale poslední dobou se mi nejvíc líbí přirozené odstíny, takže většinou jen trochu zvýším kontrast a podle potřeby upravím barvu pleti.

Pokud se chcete dozvědět víc o tom, jak upravovat portéty, podívejte se na můj YouTube kanál, kde mám celý playlist s touto tématikou.

Pro porovnání samozřejmě nesmí chybět fotka před a po retuši.

Jak upravovat portréty

Co dalšího by vás zajímalo ohledně toho, jak upravovat portréty? Napište mi do komentářů.

Uložit

1 Comment

  1. […] jako u jiných ukázek, při úpravě fotek většinou dodržuji následující […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top