Fotoprojekt: Dětství mého bratrance

Velice mě fascinují různé fotografické projekty, které zachycují delší časové období nějakého člověka. Z části je to dáno tím, že si pamatuju jen málo věcí ze svého dětstvé, z části proto, že ráda sleduji změny, které se za delší dobu stanou.

 

Z těchto dvou důvodů jsem se rozhodla, že budu fotit svého bratrance každý rok během jeho narozenin s něčím, co zobrazuje jeho věk.  Bohužel mě to napadlo, až když mu byli tři roky, takže fotky z prvních a druhých narozenin chybí.

 

 

Zrovna dětství je tak krátké období lidského života a děje se během něj tolik změn, že si myslím, že by mělo být pečlivě zdokumentováno.

 

Focení Kubíka bylo vcelku výzvou, protože je zrovna ve věku, kdy chvíli neposedí. Navíc se sám sobě začal líbit na fotkách, kde děl různé ksichtíky a grimasy, takže byl docela oříšek zachytit ho s normálním výrazem.

 

 

2 Comments

  1. […] Podobně jako před rokem bylo vcelku obtížné Kubu přemluvit, aby dělal to, co jsem chtěla. Místo toho sám vymýšlel nejrůznější grimasy a opičárny. A když už pózoval, tak jak jsem chtěla, raději ukazoval, že už mu je devět :) […]

    Reply
  2. […] Podobně jako před rokem bylo vcelku obtížné Kubu přemluvit, aby dělal to, co jsem chtěla. Místo toho sám vymýšlel nejrůznější grimasy a opičárny. A když už pózoval, tak jak jsem chtěla, raději ukazoval, že už mu je devět :) […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top