Rodinné focení doma – jak se na něj připravit

Toto rodinné focení doma nebylo poprvé, kdy jsem tuhle nádhernou rodinu měla tu čest fotit. Poprvé jsme se setkali ještě v době, kdy Eliška byla těhotná se starší dcerou. Mám vždycky velkou radost, když klienty mohu doprovázet na jejich cestě životem a dokumentovat důležité životní okamžiky jako je těhotenství nebo narození nového miminka.

Vzhledem k současné situaci jsme fotili u Elišky doma, protože focení v ateliérech není dovolené. A miminku prostě nevysvětlíte, že by mělo na pár týdnů přestat růst, aby takhle malinké zůstalo do doby, kdy se do ateliéru zase bude moct :)

Rodinné focení doma u klienta je většinou náročnější z toho důvodu, že tam nemusí být vhodný prostor nebo světlo. Ale zase díky tomu, že je rodina ve známém prostředí, fotky jsou víc uvolněné a jsou osobnější díky tomu, že je na nich zachycené místo, kde rodina žije.

Pokud se k vám na focení chystá fotograf a vy si nejste jistí, jak to doma všechno co nejlépe připravit, ráda bych vám dala několik praktických tipů, jak domácnost připravit:

  1. Fotky působí nejvíc harmonicky, když na nich není příliš mnoho rušivých prvků. Z toho důvodu je dobré poklidit co nejvíc drobností a dekorací z poliček, křesel atd.
  2. Abyste si ušetřili čas při samotném focení, domluvte se předem s fotografem kolik místa a kde bude potřebovat, aby vás mohl vyfotit. Pokud fotí s denním světlem, může vás poprosit o místo u okna. Pokud si přinese světla, je dobré mít snadný přístup k zásuvce.
  3. Domluvte se dopředu, jaký typ fotek chcete – mají vypadat jako z ateliéru nebo byste raději měli zachycený váš každodenní život? Na základě toho fotograf přiveze vhodné vybavení.

V tomhle případě jsme měli štěstí, protože Eliška má doma super světlo a tahle její šedá zeď posloužila stejně dobře jako fotopozadí v ateliéru. Jak se vám tohle rodinné focení doma líbí? Chtěli byste podobné? Napište mi!

Rodinné focení doma - maminka s miminkem

Něžné rodinné fotky Praha

Malé miminko s tatínkem - rodinné focení doma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top