Jak se naučit pózovat jako modelka

Nedávno jsem fotila fototest s Laurou z modelingové agentury Bohemia Model. Při focení výborně pózovala a mě napadlo, že by to mohla být skvělá ukázka pro všechny z vás, které uvažujete o tom, že byste se chtěly stát modelkou a zrovna s pózováním bojujete.

 

 

O tom, jak se učit pózovat, jsem se už zmiňovala. Ráda bych proto shrnula jen tři nejdůležitější zásady:

 

  1. Učte se pózovat před zrcadlem, abyste viděly, jak jednotlivé pózy vypadají. U některých uvidíte, že musíte víc vypnout krk, propnout záda apod.
  2. Pózování trénujte pravidelně zhruba deset až patnáct minut, dokud nebudete mít v zásobě pořádnou sbírku póz. Čím víc póz budete umět, tím lépe.
  3. Pořád se při pózování hýbejte. Trochu zvedněte hlavu, vytočte rameno … Každá fotka díky tomu bude trochu jiná a všechny budou vypadat zrelaxovaně. Když budete stát několik desítek vteřin v jedné póze, začnou vám tuhnout svaly a na fotkách to bude vypadat křečovitě.

 

Podívejte se, jak ve videu pózuje Laura. Nejedná se o žádné velké změny v jednotlivých pózách. Natáčí se rameny, hýbe rukama, mění výrazy. A díky tomu byla každá fotka, kterou jsme spolu nafotily, jiná.

.

..

…..

 

A zde se již můžete kouknout na finální výběr fotek, které během fototestu vznikly. Jak vidíte, na některých jsou dost podobné pózy s lehkými variacemi – víc vytočená hlava, zvedlé rameno apod.

.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top