Fashion story: S hlavou v oblacích

Jsou focení, kdy všechno klapne přesně podle vašich představ – super tým, skvělé prostřed, spolupracující počasí… To pak jen držíte foťák a říkáte si, jak je to všechno úžasně jednoduché a že nechápete, proč se kvůli tomu někdy stresujete.

A pak je tu ten další druh focení…
Dostala jsem tip na skvělou lokaci, kde bych mohla fotit – střecha hotelu Golf. V mém světě se střechám “ne” prostě neříká, takže jsem hned začala domlouvat focení. Našla jsem datum, který vyhovoval celému týmu, domluvila krásnou modelku a moc šikovnou stylistku.

Jak se termín focení blížil, stále nervózněji jsem sledovala předpověď počasí. Vyhlídky nebyly vůbec růžové. Nebo bych raději měla říct slunečné?
Tři dny do focení: 70% na to, že bude poprchávat.
Dva dny do focení: 80% na to, že celý den bude lít jako z konve.
Den před focením: 90% na to, že budou padat kroupy a sněžt zároveň. A do toho možná přilítnou nějaké kobylky.

Noc před focením jsem strávila promýšlením strategie, jak udělat všechno svoje vybavení voděodolné. A jaký vymyslet účes pro modelku, aby vypadala chic, i když bude promoklá až na kost (Ale jinak jsem na modelky hodná. Vážně!)

Do hotelu jsem přijela s asi půl hodinovým předstihem, abych tam vše dopředu domluvila a nic nebránilo focení. V tom se mi rozezvučel telefon. Booker z agentury, od které jsem měla domluvenou modelku. Slečna se rozhodla, že se na focení úplně necítí. V takových chvílích můžete nadávat, podivovat se nad nedostatkem profesionality, sednout si do rohu a zoufale kroutit hlavou a proklínat nepřízeň osudu. Focení to ale nezachrání.

Asi bych taky skončila někde v koutku s hlavou rezignovaně složenou v dlaních, kdybych nepracovala se stylistkou, která si sem tam hodí i roli modelky. Opatrně jsem jí zavolala, jestli by se na to necítila i dneska. K mé velké úlevě souhlasila.

Focení se přes všechny zádrhely uskutečnilo. I počasí  se nad námi smilovalo a ty dvě hodiny, co jsme byly na střeše, nás nezasáhla jediná kroupa. A musím říct, že fotky jsou jedny z mých nejoblíbenějších.

Děkuji Martině Knížové za flexibilitu a skvěle odvedenou práci jako modelka, vizážistka a stylistka. Víc takhle talentovaných lidí!

1330_portretni_fotograf_praha_fotka 1331_portretni_fotograf_praha_fotka1332_portretni_fotograf_praha_fotka

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top