Jak se obléct na focení

Jak se vhodně obléct na focení, může být docela oříšek. Oblečení totiž může výsledné fotky úžasně dotvořit, nebo naopak způsobit, že nevyniknete tak, jak byste si přáli. Takže jak na to?

Než vám na tuto otázku odpovím, ráda bych zdůraznila jednu věc: abyste na fotkách vypadali dobře, určitě není nutné utratit deseti tisíce za oblečení a den před focením nervózně začít shánět stylistku, popřípadě vážně přemýšlet nad tím, jestli by focení nebylo lepší zrušit, protože nemáte co na sebe.

Ze zkušeností, kdy jsem za patnáct let, co se focení věnuji a nafotila jsem stovky klientek s různým typem postavy, barvou pleti, délkou vlasů a různého věku, osvědčily následující univerzální rady.

Jak se obléct na focení

Jak se obléct na focení?

  1. Sbatle si přiléhavé oblečení.
  2. Vsaďte na klasiku a nadčasovost.
  3. Vyhněte se potiskům a příliš výrazným vzorům.
  4. Sbalte toho raději víc.
  5. Nezapomeňte na doplňky.

Pojďme se nyní blíže podívat na jednotlivé body.

1. Sbalte přiléhavé oblečení

Ač by se mohlo zdát lákavé vzít si s sebou na focení volné oblečení, abyste skryli nějaké to kilo navíc, vyhněte se tomu. V reálném životě tato strategie může fungovat, ale na fotkách, které jsou statické a není na nich vidět pohyb látky, to bude vypadat, jako by celé oblečení bylo vyplněné vaším tělem. Což vás naopak opticky rozšíří.

Mnohem lepší službu si uděláte, když si pod upnuté oblečení vezmete dobře sedící stahovací prádlo, které vyhladí vaší siluetu. A já se dále postarám o to, abych vám na focení doporučila takové pózy, které budou dále zeštihlovat.

Oblečení na focení

2. Vsaďte na klasiku a nadčasovost

Osobně se pro vás při focení módního portrétu snažím vždy vytvořit takové fotky, které budete hrdě ukazovat ještě svým vnoučatům. Nebo ještě lépe se budou dědit i pro další generace jako fotky našich prababiček a pradědečků, které máme nalepené v tlustých fotoalbech a střežíme je jako oko v hlavě.

Z toho důvodu doporučuji na focení sbalit nadčasové oblečení, které tak snadno nevyjde z módy. K tomu jsou výborné různé košile, halenky a trička v neutrálních odstínech. Skvěle vypadají šaty – ať už pouzdrové nebo s áčkovou či kolovou sukní. Džíny nebo klasické kalhoty vypadají také výborně.

Každé pravidlo má výjimku a je tomu tak i v tomto případě. Pokud máte nějaké oblečení, ve kterém jste to prostě vy. ale není to zrovna klasický střih nebo barvy, rozhodně ho nenechávejte doma. Portréty mají ukázat vás, vaši povahu a co se vám líbí. A tomu by mělo být vše přizpůsobeno.

3. Vyhněte se potiskům a výrazným vzorům

Obecně na focení doporučuji sbalit si spiše jednobarevné oblečení nebo oblečení s jemným vzorem (proužky, puntíky, jemné květinové motivy). Je to z toho důvodu, že nechcete, aby s vámi oblečení na fotce soupeřilo o pozornost. Fotíme vaše portréty a tím pádem vy máte být tou hvězdou, ne výrazné tričko. Pokud bychom spolu fotili například módní kolekce, hrdinou by bylo oblečení, takže tam by byl výběr modelů jiný.

Jako v předchozím bodě i tady musím zdůraznit, že jestli výrazné vzory a barvy jsou neoddělitelnou součástí vašeho šatníku a utvářejí to, jak působíte na okolí, bez rozpaků je sbalte. Vždy je důležitější zachytit vaše reálné já.

Jak vypadat skvěle na fotkách

4. Sbalte toho raději víc

Na focení módního portrétu ke mně klientky většinou jezdí s plným kufrem oblečení. A k tomu ještě s pár kousky na ramínkách. Při telefonické konzultaci klientkám vždy zdůrazňuji, ať si toho sbalí raději víc, protože se může stát, že některé oblečení na fotkách nevynikne tak, jak jste si představovaly. A vždycky je lepší mít toho íc na výběr.

Tím, že si sbalíte víc různých modelů zajístíte i to, že výsledné fotky budou víc rozmanité.

5. Nezapomeňte na doplňky

Sbalte náušnice, náramky, náhrdelníky. Nezapomeňte ani na hodinky, šátky, opasky a prstýnky. Všechno nádherně dotvoří model, ve kterém se plánujete fotit. Budete působit sofistikovaně a bude vidět, že před focením proběhla pečlivá příprava. Ať už při tom, co jste si balili, nebo pak při samotném focení, kdy jsme spolu vybrali doplňky, které budou vypadat nejlépe.

Doplňky také nezaberou moc místa, takže se můžete odvázat a vzít na focení celou šperkovnici. A klidně provětrat i víc extravagantní kousky, které běžně nemáte tolik příležitostí nosit.

Jak se obléct na focení - proměna

Už víte, jak se obléct na focení?

Doufám, že po přečtení článku máte jasněji ohledně toho, jak se obléct na focení. Jak jsem již zmínila, pokud se rozhodnete přijít na focení ke mně, oblečení spolu naplánujeme již při konzultaci. A během focení vám pomůžu s výběrem jednotlivých modelů, abyste měli jistotu, že na fotkách budete vypadat úžasně.

Pokud byste chtěli focení módního portrétu zažít na vlastní kůži a vyzkoušet si, jaké to je mít fotky, na kterých budete vypadat jako celebrita z módního časopisu, napište mi a domluvíme si všechny podrobnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top