Jak vypadat skvěle na fotkách z dovolené

Čas dovolené se blíží. Co takhle letos udělat změnu a neschovávat se před foťákem?

Od té doby, co jsem se stala mámou, si mnohem víc uvědomuji důležitost fotek. Chci mít zdokumentováno, jak syn vyrůstá a mění se. A zároveň si uvědomuji, že i on bude jednou chtít mít památku na mě. Ale co vám budu povídat – není vůbec snadné překonat pochybnosti a před foťák se postavit (obzvlášť, když je vaší prací se za fotoaparátem schovávat :) ).

Ale když už jsem se rozhodla, že tuhle stresovou záležitost budu podstupovat, udělám maximum pro to, abych na fotkách vypadala skvěle. Jak se toho snažím dosáhnout?

  1. Když mě někdo fotí, zatímco stojím, narovnám se, stáhnu k sobě lopatky a zastrčím břicho. Už jenom tenhle jednoduchý trik mi opticky ubere dobrých pět kilogramů.
  2. Nakročím jednou nohou lehce dopředu. Působím pak víc dynamicky a opticky mi to zeštíhlí boky.
  3. Když sedím, narovnám se a sednu si na kraj židle/pohovky. Říkám tomu sezení “na královnu” a vypadá to dost podobně jako na obrázku níže. Díky téhle změně se nemusím bát, jestli nemám moc velké břicho nebo jestli na fotce nebudu mít opticky větší stehna.
  1. Lehce vytáhnu bradu dopředu a dolů (stejně jako vás nutím na focení módního portrétu) a pousměji se. Zbytečně to nepřeháním, protože velký úsměv ze mě udělá Měsíc … v úplňku. A to se mi úplně nelíbí.
  2. Snažím se najít místo s měkkým světlem. To je takové světlo, které nevytváří ostré přechody mezi světly a stíny. Nejsnáz ho můžete najít třeba pod palmou nebo pod slunečníkem.
  1. Neschovávám se ve volném oblečení. Fotky jsou v tomhle dost nespravedlivé – volné oblečení budí dojem, že všechno pod látkou je vaše tělo, i když to je jen volný střih. Snadno takhle pak člověk může vypadat opticky o deset kilo těžší.
  2. Myslím na to, že se nefotím jen pro sebe, ale i pro lidi na kterých mi záleží. A těm je většinou dost jedno, jak na fotkách vypadám. Chtějí mít zvěčněnou vzpomínku na společně strávený čas.

Doufám, že tyhle tipy budou užitečné i pro vás a děkuji, že jste dočetla až do konce.

Zároveň bych vás ráda pozvala na focení módního portrétu. Připravila jsem výhodnější letní ceník, díky kterému můžeme domluvit focení venku na nějaké vaší oblíbené lokalitě, nebo v ateliéru. Budu ráda, když mi napíšete, abychom se mohly domluvit na termínu.

A měla bych na vás jednu poslední otázku – jak bych vám mohla pomoci ohledně focení? Co by vás zajímalo za téma? Nad čím přemýšlíte? Budu moc ráda, když mi odpovíte na tento newsletter.

Přeji krásné prázdniny,
Jarka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top