Tipy pro modelky: Jak se učit pózovat

V posledních několika dnech jsem shodou okolností narazila na dvě velice zajímavá videa, která ukazují profesionální modelky a kolik různých variant póz a výrazů dokážou v krátké chvíli vystřídat. To mě inspirovalo k napsání článku o tom, jak by se slečny, které mají ambice stát (foto)modelkami měly učit pózovat.

 

Pokud vidíte svou kariéru ve fotomodelingu, je důležité mít v malíku celou škálu různorodých póz. Každá se hodí k jinému stylu focení a jiné atmosféře. Pokud chcete fotit módu, je třeba pózu přizpůsobit tomu, aby co nejlépe vyniklo focené oblečení, pokud reklamu, musí vyniknout produkt, který kampaň propaguje.

 

Ze začátku to může vypadat trochu strašidelně, ale se cvikem se všechno postupně zlepší a jednotlivé pózy vám přejdou do krve.

 

Začněte tak, že si najdete několik základních póz nebo póz, které se vám prostě hodně líbí, a zkoušejte si je před zrcadlem. Je totiž důležité vidět, jak moc být například propnutá v ramenou, jak mít zakloněnou hlavu, kam se koukat očima… Nejlepší je nacvičovat ve spodním prádle, aby bylo vidět, jak přesně tělo vypadá.

 

Skvělou inspirací pro vybírání póz můžou být různé módní editoriály (Ať už tištěné nebo ty na internetu. Podívejte se třeba na stránku Fashion Gone Rogue, která má na každý den nachystanou slušnou dávku nových editoriálů.)Dalším zdrojem inspirace mohou být třeba reklamní kampaně.

 

Když víte, co dělat, začněte nacvičovat. Je dobré si z toho udělat denní rutinu a strávit třeba pět minut denně před zrcadlem. Když vám jedna póza přejde do krve, budete ji dělat přirozeně a zároveň fotogenicky, přesuňte se na další.

 

Máte nějaké další tipy? A o čem byste si rádi přečetli příště?

 

Zde jsou slibovaná videa. Všimněte si, jak modelky plynule přechází z jedné pózy do druhé, a kolik jich mají naučených.

 

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top