Focení módní kolekce Kláry Šikové

Nedávno jsem fotila kolekci šatů moc šikovné módní návrhářky Kláry Šikové. Šaty byly inspirovány Sofií Loren, takže jsem se fotkám snažila dát atmosféru prosluněného Říma na přelomu 50. a 60. let. Jako vhodnou lokalitu pro navození té správné nálady jsem vybrala schody před Divadlem J. K. Tyla.

 

Fotily jsme v době, kdy ve městě chodilo nejvíc lidí, takže jsme si vyslechly slušnou dávku nejrůznějších “vtipných” poznámek, ale určitě to stálo za to, protože fotky mají přesně tu atmosféru, jaké jsem se snažila docílit.

 

 

Měly jsme velké štěstí na počasí. Během celého dne se obloha netvářila nijak pozitivně a pořád vypadala, jako by mělo každou chvíli pršet. Když jsme se začaly přesouvat k divadlu, dokonce i sprchlo. Už jsem v hlavě vymýšlela ďábelské plány, jak budeme krýt modelku a foťák před deštěm (na moc řešení jsem popravdě nepřišla), ale naštěstí počasí přišlo k rozumu.

 

Ve chvíli, kdy jsem zapnula foťák, mraky se jako zázrakem rozehnaly a dopřály nám jedno z nejkrásnějších světel, jaké jsem si mohla pro focení přát. A jen pár chvil poté, co jsem foťák uklidila do batohu, celá obloha se zase zatáhla. Dokonce jsem někde v dáli slyšela hrom (ale za to možná mohla jen má představivost, která má smysl pro holywoodskou dramatičnost :) )

 

 

Šaty jsou z dílny módní návrhářky Kláry Šikové. Všechny jsou ušité tak precizně a z tak krásných látek, že bych si je nejradši všechny odnesla domů a pak je nosila den co den, od rána do večera :) Na fotkách to není tolik vidět, ale látka jemně měnila barvu tím, jak na ní různě dopadalo světlo!

 

Klárka vám může ušít třeba i svatební šaty. Takže pokud chcete něco originálního a kvalitního, určitě ji kontaktujte!

 

 

Modelku možná znáte již z mých předcházejících focení. Byla totiž mojí klientkou na focení módního portrétu a také se u mně nechala fotit s přítelem. Skvěle se mi s ní spolupracovalo a navíc byla vždycky 100% spolehlivá (kéž by takoví byli všichni), takže byla mou jasnou volbou i na tohle focení! A rozhodně toho nelituji, protože na fotkách vypadá prostě úžasně!

 

O vizáž a účes se postarala Petra Brzková, která je taky shodou okolností módní návrhářka. Její oblečení jsem fotila skoro na den přesně před rokem :)

 

.

Pohled do zákulisí

A tady je pár fotek z backstage. Když najedete myší na obrázek, objeví se vám šipky, pomocí kterých si můžete prohlédnout více fotek!

 

 

 

Uložit

8 Comments

  1. Janca
    May 4, 2012

    Fotky vypadají naprsoto úžasně!

    Reply
    1. Pelleron
      May 4, 2012

      Jančo, moc děkuju!

      Reply
      1. Janca
        May 7, 2012

        Není zač, jednoduše nádherná práce :)

        Reply
  2. Eva
    May 4, 2012

    Krásné fotky, šaty,modelka i prostředí! Všechno to spolu moc hezky ladí :)

    Reply
    1. Pelleron
      May 4, 2012

      Děkuji ti :)

      Reply
  3. jane.jp
    May 12, 2012

    Jak to asi mohlo dopadnout, když se sešla úžasná fotografka, úžasná návrhářka, úžasná modelka, úžasné prostředí a úžasné počasí? Jedině ÚŽASNĚ! :)

    Reply
    1. Pelleron
      May 12, 2012

      Za celý tým moc děkuji za krásný komentář :)

      Reply
  4. […] udělala skvělá Marcela Viceníková (pamatujete si jí z tohohle focení?) a líčila opět Petra Vomelová. Moc váá děkuji za […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top