Jak se připravit na focení I.

Když jsou fotky správně nafocené, měly by být památkou, která Vám zůstane už na celý život. Proč se tedy nepostarat o to, aby to byla vzpomínka, na které budete vypadat dokonale?

 

V tomto a ještě několika dalších článcích bych vám rada dala pár tipů, jak se co nejlépe připravit a co si zabalit, jestliže se chystáte na focení s profi fotografem. V tomhle článku bych začala tipy, jak o sebe pečovat několik dní před focením, abyste v den D vypadala neodolatelně.

 

[heading style=”1″]Co dělat…[/heading]

 

1. Postarejte se o vlasy

Vlasy jsou podle mě tím, co z vás na fotkách udělá neodolatelnou divu. Není nic krásnějšího, než lesklé, zdravé vlasy a elegantní účes. Ujistěte se proto, že vám neodrůstají konečky (platí dvojnásob, pokud si vlasy odbarvujete). Poproste kadeřníka, ať vám upraví střih. Nejpozději den před focením si vlasy umyjte, ať jsou krásně nadýchané.

Nedoporučuji žádné radikální změny účesu. Ze zkušenosti vím, že se často stane, že nedopadnou až tak dobře, jako bylo původně v plánu.

 

2. Manikúra, pedikúra

Pokud si necháváte dělat gelové nehty, nechte si je před focením doplnit. Doporučuji kratší délku nehtů a spíše klasické odstíny laku na nehty. Vyhnula bych se divokým vzorům a barevným kombinacím, protože to, co se vám líbí teď, už zdaleka nemusí odpovídat vašemu vkusu třeba za deset let. Ujistěte se také, že se lak nikde neolupuje.

 

3. Hezky se na focení vyspěte

Pokud je to alespoň trochu možné, dopřejde si den předem nejméně osmihodinový spánek. S vaší pletí to udělá hotové zázraky!

 

4. Postarejte se o pleť

Zdravé vlasy a zdravá pleť je to, co dělá každého člověka nejvíc atraktivním. Pokud máte suchou pleť, před spaním si ji vydatně zhydratujte kvalitním hydratačním krémem. Pokud naopak máte mastnou pleť, použijte přípravky na stažení pórů.

 

[heading style=”2″]… a čemu se naopak vyhnout[/heading]

1. Nepřežeňte to se soláriem.Nejméně dva dny předena něj už vůbec nechoďte.

2. Neměňte dramaticky účes.

3. Neřeště opary a modřiny, vše se snadno zamaskuje.

4. Zbytečně se nestresujte, focení bude zábava.

 

Příští týden se podíváme na to, co si na focení sbalit za oblečení, abyste pak spolu s fotografem vytvořili co nejrozmanitější fotky.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top