Misty World

Když jsem s koupila svůj úplně první foťák, začala jsem fotit přírodu. Styděla jsem se fotit lidi, protože jsem většinu času vůbec nevěděla, co s foťákem vlastně dělám.

 

Pocházím z malého města, které je obklopeno nádhernou přírodou. Skoro uprostřed města je zpustlý rybník s malým ostrůvkem, na němž roste stará, osamělá vrba. Za městem je nádherný les, kterému s kamarádkou neřekneme jinak než hvozd kvůli nádherným, ztepilým stromům, krásnému světlu a tiché atmosféře, která tam vždycky panuje.

 

 

Nedokážu spočítat, kolik času jsem strávila touláním po okolí s foťákem přilepeným před očima. Každé ráno jsem nedočkavě vstávala dřív než všichni ostatní a doufala, že venku bude mlha, kterou shledávám tím nejvíc půvabným počasím pro focení přírody. Miluju, jak jsou daleké stromy skryté v jejím oparu, mající příslib něčeho nečekaného, magického. I ten nejobyčejnější park najednou získá neuvěřitelně silnou atmosféru, díky které se mi v hlavě začnou honit tisíce příběhů.

 

Když už jsem měla fotek s přírodou utápějící se v mlze dost, rozhodla jsem se, že začnu pracovat na projektu. Pojmenovala jsem ho velice jednoduše: “Misty World”. Jeho cílem je nafotit třináct opravdu silně atmosferických fotek v různých ročních obdobích a pak si z nich nechat udělat kalendář. Zatím mám sedm fotek, které bych chtěla použít. Snad se mi do příštího roku povede vyfotit i zbývajících šest.

 

 

V minulých pěti letech jsem neměla moc času se projektu věnovat kvůli škole. To pravé “mlžné období” většinou začíná v době, kdy se začínalo schylovat k prvním zápočtům. Kvůli tomu jsem nikdy neměla tu správnou náladu a většinou ani čas.

 

Zrovna včera jsem přemýšlela, že bych se zase k focení přírody moc ráda vrátila a říkala si, jak se těším na listopad, až budou mlžná rána. A najednou dneska mě přítel ráno probudí, že musím hned vstávat a jít ven fotit, protože po ulici se převalují cáry mlhy. Pomalu jsem se ani nenasnídala a hned vyběhla do parku, co mám před domem. Fotky, které můžete vidět v tomto článku, jsou výsledkem dnešního focení.

 

Uložit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top