6 tipů, jak skvěle vypadat na plesových fotkách

Jestliže chcete vypadat dobře nejen na plese samotném, ale i na fotkách, které tam pořídíte, přečtěte si následujících několik tipů, které vám zaručí, že celebrity z červeného koberce strčíte do kapsy.
1) Vhodné líčení
Na většině plesů se musí fotit s bleskem kvůli horším světelným podmínkám. S tím souvisí hned dvě věci, na které je třeba při líčení myslet. Za prvé tvrdé světlo blesku má tendenci dělat víc plochý obličej. Z toho důvodu použijte výraznější konturování lícních kostí a dolní čelisti. Díky tomu na fotkách lépe vyniknout vaše rysy a obličej bude vypadat štíhleji.
Dostatečně se napudrujte na čele, nose a bradě, abyste se na fotkách neleskly. Budete tak působit mnohem víc elegantně a upraveně. Celkově se nemusíte bát použít výraznější líčení (kdy je také vhodnější doba na pořádné kouřové oči nebo sytě rudou rtěnku než právě na plese?). Světlo blesku dělá líčení méně nápadným, takže na fotkách budete vypadat přirozeně, jemně namalovaná.
2) Velký objem vlasů
Tento bod se vás netýká, pokud budete mít učesaný drdol nebo máte krátký střih. Pokud ale na ples půjdete s volně rozpuštěnými vlasy nebo kudrlinami, před focením je načechrejte prsty, aby získaly na objemu. Upravte si také ofinu, aby byla nadýchaná a nerozdělovala se na jednotlivé pramínky. Díky tomu to bude vypadat, jako byste si na ples přivedla vlastní kadeřnici, která vás v průběhu neustále upravuje.
3) Vzpřímený postoj
Ač vám to může být trochu nepříjemné, opravdu vzorně se při focení narovnejte. Zatáhněte břicho, stáhněte k sobě lopatky, vytáhněte šíji a bradu vysuňte trochu dopředu. Samotné držení těla vám může opticky ubrat několik kilogramů, nehledě na to, že budete působit mnohem víc elegantně. Jako pravá dáma!

1259_modni_fotograf_praha_fotka
4) Procvičte si obličej
Jestli chcete mít na fotkách přirozený, uvolněný výraz, doporučuji před focením trochu procvičit obličej. Nehledejte v tom žádnou vědu. Stačí párkrát zamrkat a zahýbat pusou, aby se uvolnily jemné mimické svaly na tváři.
5) Nedržte ruce těsně u těla
Když při focení nebudete mít ruce těsně připažené k tělu, ale necháte je volně splývat, opticky je zeštíhlíte. A jako bonus budete vypadat uvolněně, jako byste focení vlastně ani nevěnovaly pozornost a tak skvěle vypadaly vlastně jen tak mimochodem.
6) Natočte se bokem
Skvělým trikem, jak se pro fotky opticky zeštíhlit, je natočit se k fotoaparátu bokem. Bude tak vidět užší strana vašeho těla a díky tomu budete vypadat štíhleji.

Jaké triky používáte vy?

1260_modni_fotograf_praha_fotka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top