Jarní focení portrétů venku – 3 tipy, jak se na něj připravit

Za okny se nám pomalu začíná oteplovat a během pár týdnů se příroda začne probouzet do podoby, která je z celého roku nejfotogeničtější. Bylo by škoda tuhle dobu nevyužít k nafocení nádherných portrétů. Chystáte se na jarní focení portrétů venku? Pojďte se podívat, jak se na něj připravit, aby byl zážitek co nejpříjemnější a vznikly nádherné fotky.

Černobélé portréty Praha

Na začátku jara je počasí ještě dost nepředvídatelné. Je proto dobré být vždy s fotografem domluvený, co budete dělat, pokud v termínu, kdy jste plánovali fotit, bude pršet. Většinou nebývá problém focení přehodit na nový termín, kdy bude lepší počasí. Nebo můžete mít připravené místo pod střechou, kam se budete moct uchýlit. Krásně na fotkách vypadají například různé altány nebo mosty.

Jarní focení venku

Najděte dobu, kdy na místě, kde chcete fotit, nebude moc lidí. Před chvílí jsem například plánovala focení s jednou klientkou a vymyslely jsme, že bychom mohly fotit u moderních kancelářských budov. Nemá cenu se tam snažit fotit v době, kdy se tam pracuje, protože bychom hodně času ztratily tím, že bychom čekaly, kdy na fotce nebude nikdo z kolemjdoucích v záběru. Takže jsme focení naplánovaly na víkend, kdy bude místo výrazně prázdnější.

Naopak pokud byste chtěli fotit na nějakém turisticky zajímavém místě, víkend nebude tím pravým časem.

Jarní focení venku

Předem se s fotografem domluvte, jak to uděláte s líčením a úpravou vlasů. Spousta vizážistek je ochotných a schopných krásně vás nalíčit i na lavičce v parku. Je přitom ale třeba myslet na dvě věci. Tou první je teplo. Přeci jen budete cca hodinu sedět bez hnutí a začátek jara je ještě chladnější.

Druhou věcí je pak to, že vizážistka nebude moct používat elektrické přístroje na úpravu vlasů, čemuž se bude muset přizpůsobit volba účesu.

Jak se připravit na jarní focení

Promyslete si také strategii převlékání. Oproti focení v ateliéru nebudete mít na převlékání tolik soukromí. A je proto dobré jít na focení s jasným plánem toho, v jakých modelech chcete vyfotit. Já osobně například před focením venku s klientkami oblečení vybírám přes videohovor, abych je v téhle důležité části přípravy na focení nenechala tápat.

Plánujete jarní focení portrétů venku? Nebo už jste nějaké absolvovali? Napište mi, jak jste si ho užili a jak jste se na něj připravovali! A pokud byste se chtěli nechat nafotit venku ode mně, budu moc ráda, když mi napíšete a všechno spolu domluvíme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top