Co si sbalit na focení portrétů

V tomto článku se budeme bavit o tom, co si sbalit na focení portrétů.

Jedná se o tipy, které doporučuji klientkám, které jdou ke mně do ateliéru na focení módního portrétu, ale myslím si, že budou užitečné pro všechny ženy, které se chystají na focení ať už ke mně nebo k jinému fotografovi. 

Při focení módního portrétu stihneme v průměru nafotit pět až sedm různých modelů. Pokud si klientka přinese více oblečení, je možné toho nafotit i více. Proto vždy doporučuji sbalit oblečení spíš více než méně, ať je při focení z čeho vybírat. Je to dobré také z toho důvodu, že některé oblečení vypadá na fotkách lépe než při běžném nošení a naopak. Díky tomu, pokud toho přínesete víc, se nestane, že bychom neměli v čem fotit.

Už při balení oblečení je dobré přemýšlet nad tím, jak jednotlivé kousky zkombinujete dohromady. Před focením vám ještě se vším poradím, ale i tak je dobré se nad tím zamyslet už při balení, aby se nestalo, že si sice vezmete hodně oblečení, ale všechno bude například hodně vzorované a nepůjde z toho vytvořit kompletní model. 

Co si sbalit na focení portrétů

Při balení oblečení byste měly chtít vytvořit co nejvíc možných vzhledů. Abyste dosáhli elegantního vzhledu, tak sbalit pět bílých halenek,, které se jen trochu liší tvarem límečku, nemusí být úplně nejlepší volbou. Na fotkách budou vypadat dost podobně. Je lepší sbalit místo toho k bílé halence jedno bílé tričko a světlý svetr. A k tomu třeba přidat tmavou a barevnou košili. Stále budete mít elegantní kousky, ale díky různorodosti bude každá fotka vypadat trochu jinak. A nikdy nevíte, v čem se sobě na fotce budete nejvíc líbit. 

Nepodceňte výběr vhodného spodního prádla. Když na fotkách prosvítá podprsenka, jsou vidět ramínka nebo se rýsují kalhotky, ve většině případů to nevypadá hezky a velice špatně se to maskuje ve Photoshopu.

Oblečení by nebylo kompletní bez doplňků. Zde také platí že čím více, tím lépe. Vhodně zvolené šperky a doplňky fotku úžasně dotvoří. Sbalte proto náušnice, náhrdelníky, náramky, hodinky, prstýnky, různé pokrývky hlavy a šátky. Vzhledem k tomu, že jde o malé věci, nemusíte se zbytečně uskromňovat.

Co si sbalit na focení portrétů

Na závěr jsem si nechala tu nejdůležitější radu. Nehledě na tipy, které jsem vám dala, se výběrem oblečení nestresujte. Máte doma jen pár bílých triček a náušnice nenosíte? Rozhodně to není nic, co by vám mělo zabránit ve focení a kvůli čemu byste nemohla mít hezké fotky. Jste to vy a je to váš styl a to je ze všeho nejdůležitější. Tipy, které jsem zmiňovala, slouží hlavně k tomu, aby vás nasměrovaly, jak při balení uvažovat.

Pojďme si to tedy rychle shrnout. 

  1. Vezměte si víc oblečení, aby bylo z čeho vybírat. 
  2. Myslete na to, jak jednotlivé kousky půjdou zkombinovat.
  3. Snažte se sbalit různorodé oblečení, aby různorodě vypadaly i výsledné fotky.
  4. Ke každému oblečení sbalte takové spodní prádlo, které není vidět víc, než by mělo.
  5. Doma nezapomeňte doplňky. Každý model krásně dotvoří.
  6. Při balení se nestresujte. I když můžete mít pocit, že nemáte na focení nic vhodného, zkušený fotograf dokáže  s obyčejným oblečením vykouzlit krásné portréty.

Pokud by vás ohledně toho, co si sbalit na focení portrétů, zajímalo cokoli dalšího, napište mi do komentářů. A nebo byste si se mnou raději rovnou domluvili focení módního portrétu?

Co si sbalit na focení portrétů

1 Comment

  1. […] tomto článku bych vám ráda dala několik praktických tipů, co je dobré si s sebou sbalit za oblečení, popřípadě jaké oblečení pro modelku připravit, abyste získali nadčasové, elegantní […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top