Jak udělat cestovatelskou fotomontáž

Nedávno jsem se na Instagramu zmiňovala o tom, že bych se zase ráda začala víc věnovat tvorbě fotomontáží. To jsem ještě netušila, že celá situace kolem koronaviru to zařídí tak, že nebudu moct dělat nic jiného.

Na disku mi sedí spousta fotek z různých výletů a dovolených, které jsem zatím k ničemu pořádně nevyužila. A vzhledem k tomu, že letošní rok není moc nakloněný cestování, chtěla jsem se tomuhle tématu věnovat aspoň ve své tvorbě. 

Všechny podrobnosti o tom, jak fotomontáž vznikala, proč jsem použila právě takové zdrojové fotky, jako jsem použila, nebo jak jsem výslednou fotomontáž barevně tónovala, se dozvíte v tomto videu.

Celkově mi trvalo fotomontáž vytvořit asi šest hodin. Částečně to bylo tím, že už jsem trochu vyšla ze cviku, což tedy v budoucnu hodlám napravit, a částečně kvůli tomu, že se vždycky potýkám s perspektivou.

Oikud by vás o tvorbě této fotomontáže cokoli zajímalo, napište mi do komentářů. A pokud byste se chtěli stát hrdinou podobné fotomontáže, napište mi a všechno domluvíme!

1 Comment

  1. […] zajímavý kostým, najít krásné místo, přidat mlhu a rekvizity a pokud by ani to nestačilo, kouzlit ve Photoshopu se dá téměř do […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top