Fantasy focení s elfí tématikou

portrétní focení praha

Poslední dobou mě to stále víc táhne k fantasy focení a stylizované, příběhové fotografii. Je to asi ovlivněno tím, že jsem se víc ponořila do světa šití a vytváření rekvizit, které si pak přímo říkají o to, abych je i nějak zajímavě nafotila.

Na tohle fantasy focení jsem se moc těšila a plánovala ho realizovat v podstatě od té chvíle, co jsem došila šaty. Ale stále se venku ne a ne oteplit. Nakonec jsem to nevydržela a sehnala otužilou modelku. Focení jsme realizovaly v jednom z prvních březnových týdnů a měly na něj necelou tři čtvrtě hodinu, protože pak už zkrátka byla moc zima. A přeci jen zdraví je přednější.

fantasy focení praha

Fotily jsme v jednom CHKO poblíž Prahy. Tuto lokalitu mám moc ráda a realizuji v ní víc focení, protože díky tomu, jak je v ní krásná krajina, přijde mi, že má jedinečnou atmosféru, která je pak cítit i z výsledných fotek. Navíc je na místě klid (oproti třeba focením v městských parcích), což vždycky oceňují stydlivější klientky, které se nemusí obávat nechtěných diváků.

Nevím, jak je to možné, ale při téměř každém focení se mi povede zničit alespoň část mého fotografického vybavení. Tentokrát jsem si chtěla trochu ulehčit práci a vzala jsem s sebou na focení lehčí stativ na blesk než obvykle. A co se samozřejmě nestalo? Foukl větřík, stativ shodil a já si vylomila sáňky na blesk. Beru to jako poučení pro příště :)

Tady se můžete podívat na backstage video, abyste si mohli udělat představu, jak takové fantasy focení vlastně probíhá:

A pokud byste měli zájem o podobné fotky, budu moc ráda, když mi napíšete, abychom spolu mohli vymyslet originální koncept. Můžeme vymyslet zajímavý kostým, najít krásné místo, přidat mlhu a rekvizity a pokud by ani to nestačilo, kouzlit ve Photoshopu se dá téměř do nekonečna!

fantasy focení

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top