Chci fotit, ale nejsem fotogenická

Linda portrétní focení dostala jako dárek od kamarádek. Jedna z prvních vět, když na focení přišla, bylo to, že není fotogenická a že s ní budu mít hodně práce. Od klientek to slýchávám docela často. Ráda bych vám proto dnes řekla jednu zásadní pravdu: Vaším úkolem při focení není být fotogenická! Od toho jdete za zkušeným fotografem.

Je naší prací nejen vlastnit dobrý foťák a ateliér, ale hlavně vědět, jaké pózy a jaké světlo vám sluší. Pod špatným úhlem a ve špatném momentu (ano, mluvím o těch několika nenáviděných fotkách z dovolených) by to neslušelo ani top modelkám nebo holywoodským herečkám.

 

1538_portretni_fotograf_praha_fotka

 

Co naopak je vaší prací, když se pro focení rozhodnete? Najděte si fotografa, jehož styl focení se vám líbí. Zvažte, jestli fotograf, který je zvyklý fotit jen modelky, dokáže napózovat někoho, kdo například není tak vysoký nebo mu bylo víc než dvacet let.

Promyslete, jestli na focení využijete vizážistku. Budete se díky ní mnohem lépe cítit, protože budete nádherně nalíčená. A navíc na fotkách budete vypadat mladší, upravenější a výraznější, protože líčení na focení musí být o něco silnější než to na běžné nošení.

 

1539_portretni_fotograf_praha_fotka

 

Fotograf by vám už před focením měl poslat rady, co by bylo dobré sbalit si s sebou. Podobně jako s líčením se jiné oblečení hodí na denní nošení a jiné na focení. Správné střihy a barvy skvěle dokáží podtrhnout vaši přirozenou krásu a fotogeničnost. Víte, jaké barvy vás na fotkách udělají mladší?

Zajímá vás na toto téma něco dalšího? Budu moc ráda, když mi napíšete do komentářů.

 

1528_portretni_fotograf_praha_fotka

Za krásné líčení děkuji Martině Kottové.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top