Květnové zajímavosti

Nemůžu uvěřit tomu, že už je to měsíc od té doby, kdy jsem psala dubnové zajímavosti. Ve volném čase jsem si užívala toho, že už konečně začíná být trochu teplo, a několik odpolední jsem strávila na Vyšehradě s hrnkem kávy a knížkou. Takže vybrat pro tento měsíc jen jednu bylo ozvlášť náročné.

Kniha: Vejce a já

Už dlouho se mi nestalo, že bych se při čtení knížky často a nahlas smála. Ale když Betty MacDonaldová líčila lapálie, které zažívala na slepičí farmě, nešlo odolat. Pokud hledáte oddychové čtení na dva večery, můžu vřele doporučit.

vejceaja
Umělec: Minako Shirakura – Correspondence

Sice jsem i minulý měsíc zmiňovala japonského umělce, ale jedná se spíš o náhodu. Každopádně skleněné sochy, které vytváři Minako Shirakura jsou jedním slovem dechberoucí. Fascinuje mě jejich křehkost a éteričnost a přála bych si, aby někdy vystavoval tady v Praze.

minakoshirakura_fotograf_praha
Seriál: The Americans

Tento seriál o dvou špionech KGB vydavajících se za Američany v době studené války je úžasným psychologickým dramatem, které nebudete schopni přestat sledovat, dokud neuvidíte všechny čtyři série. Takže buďte obezřetní a pusťte se do něj, až budete mít dost času. Vím, o čem mluvím.

 

Věda: Can Gene Editing Can Now Change An Entire Species

Při retušování fotek mám vždycky hodně času na poslech nejrůznějších přednášek a podcastů. Při poslechu této přednášky o novinkách na poli genetického inženýrství jsem měla trochu strach, co všechno dokážeme. Rozhodně to stojí za poslechnutí a popřemýšlení.

Výlet do historie: 3 snadné tipy, jak pózovat při focení

Loni touhle dobou jsem publikovala článek o pózování. A protože zmiňované rady jsou užitečné i teď, doporučuji ho znovu pročíst.

1316_fotograf_praha_portretni_fotka

 

Na jaké zajímavosti jste v květnu narazili vy? Napište mi do komentářů, ať se mohu inspirovat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top