Jak se připravit na focení

Chystáte se na focení portrétu a nevíte, jak se na něj připravit? Podívejte se na následující video, ve kterém vám poradím, jestli jít ke kadeřníkovi, kdy je vhodné zajít ke kosmetičce a jak si co nejlépe připravit oblečení.

1. Jak se mám postarat o vlasy?

Před focením zvažte, jestli nezajít ke kadeřníkovi, aby vám oživil účes – zastřihl konečky, doladil střih a dobarvil případné barevné odrosty. Vyvarujte se ale dramatických změn účesu. V podobných případech většinou zafunguje zákon schválnosti a nový účes je spíš horší než ten předchozí.

Na focení přijďte s den umytými vlasy. Vizážistce se s nimi bude lépe pracovat a výsledný účes vám bude lépe držet.

2. Co mám udělat s pletí?

Pokud plánujete jít ke kosmetičce, jděte s dostatečným předstihem, aby si pokožka stihla odpočinout a na focení nebyla zarudlá.

Pokud je to trochu možné, přijďte na focení nenalíčená. Nejen, že tím ušetříte práci vizážistce, ale zároveň zabráníte tomu, že pokožka nebude po odličování podrážděná a na fotkách tak bude lépe vypadat.

Dbejte na hydrataci a alespoň týden před focení pijte dostatek vody a jiných neslazených nápojů. Používejte pravidelně hydratační krémy a balzámy na rty. Hydratovaná pokožka na fotkách nádherné září.

3. Jak co nejlépe připravit oblečení?

S dostatečným předstihem zkontrolujte, jestli vám oblečení, které si chcete vzít na focení, dobře sedne. Ke každému modelu vyberte vhodné spodní prádlo, které se pod oblečením nebude rýsovat, nebude průsvitat a nebudou vylézat ramínka od podprsenky.

Abyste na fotkách vypadala krásně upraveně, všechno oblečení vyžehlete, odžmolkujte a zbavte chlupů od domácích mazlíčků.

 

Zajímá vás o přípravě na focení cokoli dalšího? Napište mi dolů do komentářů. Na všechny dotazy vám moc ráda odpovím!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top