Jak zeštíhlit ruce na fotkách

V dnešním článku si rozebereme, pomocí jakých triků můžete na fotkách docílit štíhleji vypadajících paží. Nebude v tom žádný Photoshop, jen strategické pózování a chytrá volba oblečení.
Pojďme se do toho pustit.

1. Oblečení
Pokud dopředu víte, že se chystáte někam, kde se budete fotit, a chcete trochu zamaskovat ruce, doporučuji vyhnout se tílkům. Ať už těm se silnými nebo špagetovými ramínky. Příliš mnoho odhalené kůže může na fotkách působit dojmem, že jsou paže silnější než ve skutečnosti.

Vyberte proto něco s rukávem. Trička s krátkým rukávem jsou lepší než tílka. Pokud to chcete dotáhnout ještě dál, poohlédněte se po svršku se tříčtvrtečními nebo úplně dlouhými rukávy.

Kromě délky záleží také na střihu a barvě. I když můžete být v pokušení vzít si nějaký vršek s volným rukávem, abyste ruce zamaskovala, nechte ho raději v šatníku a sáhněte po něčem upnutém. Volné oblečení na fotkách většinou vytváří dojem, že jste přesně tak silná, jako je oblečení volné.

Tmavší odstíny a svislé proužky zeštihlují obecně, takže tenhle trik můžete aplikovat i pro zeštíhlení rukou.

Přijde vám, že ani tohle nestačí a chce to ruce zamaskovat z gruntu celé? V tom případě může být zajímavou variantou hodit si přes ně šátek. A abyste měla vidět nějakou definici vaší siluety, co třeba ukázat trochu holé kůže na ramenou. Říká se, že portrét, kdy se žena dívá přes odhalené rameno do objektivu, je jedna z nejvíc ženských a elegantních póz. A já s tím naprosto souhlasím.

Když navíc šátek zvolíte v růžové nebo červené barvě, která jde k odstínu vaší pleti, nádherně vám to prozáří obličej a dodá mladistvý vzhled.

Dalším užitečným trikem, jak odvést pozornost od silnějších paží, je vzít si oblečení s trochu hlubším výstřihem. Vsadím se, že pak nikdo nebude řešit, jak vypracované máte bicepsy.

2. Pózování

Pokud chcete zeštíhlit nějakou část svého těla, je obecným pravidlem, že ho směrem k foťáku natáčíte tou nejužší částí. Všimli jste si, že ruce jsou ze strany širší a zepředu štíhlejší? Toho, abyste ukazovali přední, štíhlejší část, dosáhnete tak, že se jednoduše narovnáte a stáhnete lopatky k sobě (obr. 2).

Dalším trikem je nepřipažovat ruce pevně k tělu. Tomu se chcete vyhnout proto, že když je na fotce vidět velká, jednolitá část těla, póza působí příliš těžkopádně a celkově vytváří dojem, že jste silnější než ve skutečnosti.

Pokud chcete ruce zeštíhlit ještě víc a k tomu ještě póze přidat trochu dynamiky, lehce ruce ohněte v loktech. Tím se vytvoří malý trojúhelník volného prostoru mezi rukama a tělem. Tyto trojúhelníky zvyšují dojem dynamičnosti. (Schválně koukněte, jak toho využívají modelky v módních editoriálech.) Navíc tímto jednoduchým pohybem zatlačíte ruce trochu dozadu, směrem od kamery. A protože perspektiva funguje na jakoukoli vzdálenost, paže budou vypadat štíhlejší (obr. 3).

 

Máte nějaké dotazy ohledně pózování nebo vhodného oblečení na focení? Napište mi a já se pokusím co nejlépe odpovědět v nějakém z dalších článků.

 

 

Uložit

3 Comments

  1. Beata
    May 16, 2017

    Ahoj Jarka. S tymi rukami si to super predviedla, fakt je to rozdiel. Vdaka za tip, ukladam si ho do pamate :-).

    Reply
    1. Jarka Hrnčárková
      May 19, 2017

      Jsem ráda, že se bude hodit :)

      Reply
  2. […] Zajímají vás další tipy, jak se sobě líbit na fotkách? Přečtěte si třeba o tom, jak chytře zeštíhlit ruce. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top