3 tipy, jak být fotogenická při focení

Jak být fotogenická

Pravděpodobně nejčastější věta, kterou slýchávám při focení módního portrétu, je ta, že s klientkami budu mít hodně práce, protože nejsou fotogenické. Už jsem to tu zmiňovala dřív, ale vzhledem k tomu, jak často se s tímto prohlášením setkávám, mi to nedá a musím to zopakovat: “Nic takového jako fotogeničnost neexistuje!” Opravdu to není nějaká magická vlastnost, se kterou se musíte narodit a pokud ji nedostanete do vínku, budou praskat čočky objektivů ve všech foťácích, kterým v životě zkřížíte cestu.

Jak být fotogenická

Fotogeničnost je dovednost jako každá jiná a lze se ji naučit! Ano, možná to pro vás bude o něco náročnější než pro někoho jiného, ale vsadím se, že s trochou odhodlání jste se už naučili mnohem komplikovanější věci, než jak být fotogeničtí. Pojďme se tedy podívat na několik základních triků, které vám zajistí, že se sobě na fotkách budete líbit víc než dřív:

Jak být fotogenická
  1. Je to o sebevědomí. Je mi jasné, že jsem na vás vybalila hned na začátku tu nejnáročnější věc, ale ať to máme z krku. Když si před foťák stoupnete plní obav a stresu, že zase budete vypadat hrozně, negativně to ovlivní váš výraz, držení těla i energii, kterou budete vyzařovat. Když naopak sami sebe obalamutíte, že focení je vaše oblíbená činnost a není nic, co byste momentálně dělali radši, z fotek to bude vyzařovat a uvidíte, že i když třeba nebudete v nejlichotivější póze, bude vám to slušet.
  2. Buďte pořádně narovnaní. Když už jsem nakousla ty pózy, musím se o nich zmínit víc. Nemusíte znát sto dvacet různých póz a plynule je střídat, jako to dělají profesionální modelky. Když na to přijde, tak vlastně nemusíte znát pózu ani jednu. Ale prosím nikdy nezapomínejte na to, abyste se při focení narovnali, lehce stáhli lopatky k sobě, zatáhli břicho a vytáhli bradu dopředu. Opticky vás to zeštíhlí a přitom pořád budete vypadat velice přirozeně.
  3. Řešte vlasy. Tip hlavně pro dámy. Vlasy mohou fotku hodně ovlivnit jak k lepšímu, tak i k horšímu. Život je nespravedlivý, takže vlasy na fotkách téměř vždy vypadají, že mají menší objem než ve skutečnosti. A na fotce také mnohem víc vynikne, pokud nejsou dobře upravené. Pokud víte, že už jste zažili dny, kdy vaše vlasy vypadaly líp, není nic špatného na tom, sepnout si je před focením do culíku nebo drdolu. Bude vám to tak víc slušet a ještě vynikne šíje.
Jak být fotogenická

Tři základní tipy, jak být fotogenická. Co na ně říkáte? Je to pro vás novinka nebo je běžně při focení používáte? Pokud by vás o tom, jak vypadat dobře na fotkách, zajímalo víc, sledujte můj blog a Instagram, protože pracuji na něčem, co by pro vás mohlo být užitečné.

Jak být fotogenická

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top