3 nejčastější chyby při pózování rukou

Pózování při focení je těžké. O pózování rukou to platí dvojnásob. Hodně začínajících fotografů a modelů na ruce zapomíná, protože z normálního pohledu je to jen malá část těla, která na sebe nijak moc nepoutá pozornost. O to víc ale případné chyby vyniknou na výsledných fotkách.

Stejně jako mimické svaly mají tendenci tuhnout, když se moc dlouho nehýbou, to samé platí o rukách. Při focení proto vždy mějte na paměti, že je třeba ruce jednou za čas protřepat a procvičit, aby se uvolnily a na fotkách zase působily elegantně a přirozeně.

Podívejte se na následující tři obrázky. Jsou na nich zachyceny jedny z nejčastějších chyb. Když půjdeme zleva, jedná se o:

  1. Příliš pevné držení těla rukama. Prsty pak trochu připomínají pařáty a na kůži se vytváří nevzhledné hrbolky. Obzvlášť si na tuto chybu dávejte pozor, když fotíte portréty, kdy modelka přikládá ruce na obličej.
  2. Sevřená ruka v pěst není vhodná při pózování žen. Působí hodně tvrdě a mužsky. Navíc na fotce vypadá zbytečně velce.
  3. Pokud budete přikládat ruce k obličeji, dávejte pozor, ať to nevypadá tak, jako by vás bolely zuby. To samé platí pro případ, kdy budete pózovat ruku na břicho. V tom případě to může znamenat dvě věci – modelku bolí břicho nebo je těhotná.

1376_portretni_fotograf_praha_fotka

Říká se, že podle toho, jak jsou ruce dobře napózované, poznáte, jak zkušený fotograf nebo model je. Myslete na to na příštím focení a uvidíte, že fotky budou vypadat minimálně o třídu lépe.  Jestliže vás zajímá více tipů, jak správně pózovat ne jen ruce, podívejte se na Kurz pózování, který jsem nedávno natočila. Věnuji se v něm zásadám správného pózování, tomu, jak se uvolnit před focením, jak si zapamatovat co nejvíce různých póz nebo tomu, které pózy jsou nejoblíbenější mezi kliety.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top