Naučme se obdivovat i ženy s příběhem!

Původně jsem na tento týden měla připravený úplně jiný článek, ale pak na mě vyskočily fotky z letošního Pirelli kalendáře. Kalendář, který je známý lehce erotickými fotkami nádherných štíhlých modelek, se letos rozhodl pro dramatickou změnu a jeho stránky zaplnily fotografie filmových producentek, atletek, komiček, spisovatelek a podnikatelek.

V kalendáři nenajdete dokonale symetrické obličeje, gazelí nohy a Photoshopovou krásu, ale ženy s příběhem.
Mají ty, jež letos pro časopis pózují, kila navíc? Ano. Vrásky? Málo vlasů? Křivý nos? Ano a ano. Ale nádherné na tom je, že za každým kilem navíc se skrývá třeba několik týdnů, kdy se snažily skloubit práci s péčí o rodinu, místo toho, aby trávily dlouhé hodiny v posilovně a snažily se co nejvíce přiblížit uměle vytvořenému ideálu krásy. Za každou jivou se skrývá dobrodružství, povolená kůže na břichu je připomínkou toho, že tělo je schopné stvořit nový život, a vrásky jsou nositelkami toho, že žijeme, pláčeme a smějeme se.

Botox, Photoshop, estetická medicína – to všechno může výše zmíněné “nedokonalosti” odstranit, ale nenecháváme tím odstraňovat i část sebe a naší životní cesty? Naučme se obdivovat i ženy s příběhem!

 

Foto: Annie Leibovitz
1465_portretni_fotograf_praha_fotka 1466_portretni_fotograf_praha_fotka 1467_portretni_fotograf_praha_fotka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top