Jak probíhá focení kouzelného portrétu

Jak už jste si nejspíš všimli, začala jsem nabízet nový druh focení – tzv. kouzelný portrét. Od toho módního, který jste tu mohli vídat několik let, se kouzelný portrét liší v několika zásadních věcech:

  • Je focený převážně v exteriéru. Oproti tomu módní portrét je ateliérová záležitost.
  • Součástí focení je ještě podrobnější konzultace ohledně stylingu a často také zajištění šatů nebo celého kostýmu.
  • Kouzelný portrét je více emotivní a příběhový. Kdežto v módním portrétu se snažím vyzdvihnout hlavně to, že můžete vypadat jak celebrita z módního časopisu. Při tomto focení jde o to, že můžete vypadat i jako víla, čarodějka nebo třeba bojovnice. Fantazii se meze nekladou.
  • Během focení kouzelného portrétu většinou nestřídáme oblečení (nebo minimálně), během focení módního portrétu stihneme cca pět různých modelů.

Jak probíhá focení

Jak probíhá focení?

Teď vás jistě zajímá, jak probíhá focení. Je to vcelku jednoduché. Napíšete mi, že máte o focení zájem a já se Vám co nejdřív ozvu, abychom se přesně domluvili, jak by měly fotky vypadat. Pro focení je třeba o něco delší konzultace, takže se spolu domluvíme po telefonu nebo přes videohovor a vymyslíme koncept přesně podle Vašich představ.

Po konzultaci Vám pošlu moodboard – elektronickou nástěnku s několika obrázky, které tématicky sedí k domluvenému konceptu. Po Vašem schválení spolu pak začneme plánovat, v čem se budete fotit. Máte doma krásné večerní šaty, na něž ve skříni jen smutně sedá prach? Originální šperky, které volají o to, abychom je do fotky zakomponovali? Vše se může hodit. Nemáte naopak nic? To rozhodně není problém, vše Vám ráda pomohu zajistit.

V den focení se přesuneme na předem domluvené místo. Nejčastěji fotím okolo Radotína nebo v různých parcích více v centru Prahy. Záleží vždy na tom, jaké prostředí se nejvíc hodí k tomu, jaké fotky budeme tvořit. Na focení není až tak nutná vizážistka, ale pokud chcete, aby Vás někdo profesionálně nalíčil, velmi ráda zamluvím i její služby.

Focení samotné zabere přibližně hodinu a půl. Během focení ode mně budete dostávat přesné instrukce, co dělat a jak se tvářit. Takže se nemusíte obávat toho, že byste nevěděli, co před foťákem dělat. Od toho jsem tu opět já, abych Vám se vším poradila.

Pohádkové focení Praha

Jak to bude po focení?

Po focení Vám do druhého dbe pošlu předvýběr fotek, o nichž jsem přesvědčená, že Vám to na nich sluší a jsou v pořádku i po fotografické stránce. Tzn., že pózy jsou elegantní a světlo nejlepší možné, aby podtrhlo Vaše přednosti. Na Vás pak bude, abyste si vybrali, jaké fotky budete chtít finálně vyretušovat, a jestli budete mít zájem o tisk. Tento formát focení se skvěle hodí pro tisk obrazů a plakátů.

Pro koho je focení vhodné?

Krátká odpověď: pro každého :) Je to jedinečný zážitek, ze kterého si odnesete fotky, které byste si normálně nevyfotili. Můžete se nechat nafotit jen tak pro radost. S vaším partnerem nebo dítětem. A nebo focení můžete využít k pracovním účelům. Hodí se skvěle, jestliže potřebujete obal na knížku nebo CD, chcete zachytit šperky nebo oblečení, které vyrábíte, atd. Nebo ho někomu můžete věnovat jako speciální dárek, na nějž bude moct vzpomínat celý život.

Fotografka Praha

Video

Chcete si udělat přesnou představu, jak to na focení probíhá? Podívejte se na backstage video, které jsem pořídila při focení s úžasnou Sylvií, kterou můžete vidět na doprovodných fotkách.

Chtěli byste focení kouzelného portrétu zažít na vlastní kůži?

Neváhejte a napište mi, abychom se mohli domluvit na konzultaci. Venku je léto v plném proudu a to je ideální doba na focení.

Fantasy focení Praha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top