Jak vypadat dobře na fotkách

Katka je moje vracející se zákaznice a vždycky, když se na focení vidíme, přijde mi, jako bych se viděla s kamarádkou a nad kávou jsme probíraly, co nového se nám přihodilo v životě. A protože snad na každé fotce, kterou jsem pro ni teď naposledy fotila, vypadá úžasně, řekla jsem si, že by to mohla být skvělá příležitost dát vám pár tipů, jak vypadat dobře na fotkách.

Při focení módního portrétu vždy klientkám dávám přesné tipy, jak se tvářit a pózovat tak, aby jim to co nejvíc slušelo. Ale je mi jasné, že se fotíte mnohem častěji, než jen u mně v ateliéru, takže by pár léty osvědčených rad mohlo být k užitku. Pojďme se na ně podívat.

Jak vypadat dobře na fotkách

  1. Pořádně se narovnejte. Stáhněte lopatky k sobě, vytáhněte krk a lehce zatáhněte břicho. Lidské tělo vypadá na fotkách nejlépe, když je trochu napnuté, takže zapomeňte na shrbená záda a kulatá ramena.
  2. Všimli jste si v minulém bodě, že jsem napsala “LEHCE zatáhněte břicho”? Je to z toho důvodu, abyste nezapomněli dýchat a v obličeji se vám neusídlil strnulý výraz. Uvolněný výraz totiž vypadá vždycky mnohem lépe a je to to, čeho si ostatní všimnou spíš, než perfektně plochého břicha.
  3. Volné oblečení na fotkách rozšiřuje. Možná si myslíte, že se v rozevlátých šatech a halenkách trochu schováte a budete na fotce vypadat líp. Opak je ale bohužel pravdou. Na fotce, která je statická, nejde moc poznat, jak kolem vás šaty zlehka poletují a naopak to působí, že všechna látka je vyplněná vaším tělem a tudíž můžete působit silněji. Před focením tedy doporučuji halenky zasoukat a šaty zkrotit páskem. Nebo aspoň dát ruku v bok (což vypadá mimochodem dobře s jakýmkoli oblečením), ať prozradíte, kde máte linii pasu.
  4. A to nejdůležitější na závěr – usmějte se! Fotila jsem stovky lidí a ještě se mi nestalo, že by někomu úsměv neslušel.

Takhle jednoduché to je. Máte nějaké další tipy, které se vám osvědčily, abyste na fotkách vypadali co nejlépe? Budu moc ráda, když mi je napíšete do komentářů.

Focení Praha

Jak vypadat dobře na fotkách

Fotografka Praha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top