Co si obléct na focení VI.

Minule jsem sestavovala outfit zaměřený na aktuální květovaný trend, dneska se zaměřím na další: kombinaci dvou a více vzorů dohromady. Dlouhou dobu to bylo považováno za módní tabu, ale nakonec bylo, podobně jako ponožky v sandálech, prolomeno. A tak se teď módní časopisy a blogy hemží odvážnými kombinacemi, ze kterých občas až oči přecházejí.

 

Víte, co je na tomhle celém kombinování skvělé? Že když se to udělá správně, bude to naprosto dokonale vypadat na fotkách! Princip je jednoduchý – jeden vzor musí dominovat nad druhým v tom smyslu, že je větší, barevnější nebo jinak výraznější. Můžete zkombinovat třeba široké pruhy a k tomu malé, decentní puntíky.

 

Jen, co se mi podaří sehnat podobnou sukni, plánuju tenhle model poskládat i u sebe v šatníku. Focení nefocení :)

 

 

#1 – Sukně ve výrazné barvě

Donedávna bych nevěřila, jak univerzální může být sukně v tak sytém odstínu. Pokud byste chtěly něco výraznějšího, než tenhle neutrálně laděný model, bude skvělá i pro color blocking. Obecně nejsem velkým milovníkem červené, ale tenhle odstín do oranžova je prostě úžasný!

 

#2 – Ležérní pruhované tričko

Podobně volné tričko dá modelu ležérní ráz a budete působit dojmem, že jste na sebe jen tak v rychlosti něco oblékly a to, že vypadáte bezchybně sladěně, je vlastně jen taková náhoda. Výhodou  je, že top  je delší, takže z něj nepolezou záda. Babičky vás za to budou milovat! A estéti chodící po ulicích také.

 

#3 – Boty s potiskem

Zvířecí potisky byly hitem hlavně loňskou sezonu, ale neexistuje důvod, proč ho hned zavrhnout. Tentokrát jsem k modelu nepřidala boty na podpatku, i přesto, že je na focení vždycky doporučuju kvůli jejich zázračným účinkům – prodloužení nohou a zlepšení držení těla. K tomuhle modelu a ještě se zvířecími potisky mi už podpatky přišly nějak moc překombinované.

 

#4 – Bílý klobouk

Miluju klobouky. A fotky je milují také! Nevím, jestli je to tím, že je na ulicích až tak často nepotkávám, ale dokážou dát fotkám šmrnc a správný módní vzhled.

 

#5 – Sluneční brýle

Popravdě řečeno, na focení je asi moc neuživíte, protože ve sklech se často nepříjemně odráží světlo. Ale pokud byste se model rozhodly vzít si jen tak, sluneční brýle s bílými obroučky mu dodají správný hvězdný vzhled.

 

 

Z letošních trendů už máme za sebou romantiku, květy, teď kombinaci vzorů. Na příště to vidím na nějaký model v pastelových barvách, nějaké nápady? :)

2 Comments

  1. […]  Posted on May 12, 2012      by Pelleron  0 /* */ V minulém článku s tipy, co si s sebou vzít na focení, jsem se zmiňovala, že musím udělat outift s […]

    Reply
  2. […] minulém článku s tipy, co si s sebou vzít na focení, jsem se zmiňovala, že musím udělat outift s […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top