Jak se připravit na focení s miminkem

Focení s miminkem Praha

Chystáte se na focení s miminkem a nevíte, jak se na něj co nejlépe připravit a co všechno s sebou sbalit? V tom případě čtěte dále!

Vzhledem k tomu, že jsem měla možnost vyzkoušet si focení z obou stran – jakožto fotografka i jako matka, myslím, že se mi povedlo vychytat vše potřebné. Pojďme tedy na to:

  1. Nechte si dostatek času na cestu k fotografovi. Miminka dokáží vycítit stres dospělých a jestliže budete muset chvátat, můžete miminko vystresovat také a na focení pak může zbytečně plakat, i když by bylo normálně v klidu.
  2. Připravte se na to, že focení bude nepředvídatelné. Může se stát, že mimčo nebude spolupracovat a po dvaceti minutách pojedete domů. Nemusíte z toho mít těžkou hlavu. Každý fotograf, který už nějaká miminka fotil, je na tuto variantu připravený. A pokud je zkušený, i během krátkého času, zvládne nafotit alespoň pár krásných fotek. A i když jich třeba bude méně, než jste pánovali, stále budou památkou na celý život.
  3. Sbalte pro sebe i pro miminko dostatek oblečení. Zákon schválnosti funguje vždy a obzvlášť na focení, takže je dost pravděpodobné, že i miminko, které normálně neblinká, se zrovna na focení rozhodne zkrášlit tričko, ve kterém jste se chtěli nechat zvěčnit.
  4. Nezapomeňte ani na dostatek plenek – viz zákon schválnosti výše.
  5. Mrňousové většinou nemají příliš v lásce převlékání. Buďte tedy strategičtí a už před cestou svůj poklad oblékněte do něčeho fotogenického. O něco tak snížíte riziko, že mimčo naštvete ještě před focením.
  6. Přibalte oblíbená chrastítka. Fotograf s nimi pak může chrastit před foťákem, aby upoutal prckovu pozornost.

Nejdůležitější je brát to sportovně. Každý, kdo nějaké mimčo vychoval, ví, že mají svojí hlavu. A z focení si máte odnést nejen krásné fotky, ale i příjemnou vzpomínku.

Plánujete focení s miminkem? Budu moc ráda, když se pro zvěčnění těchto nádherných okamžiků obrátíte na mě

Focení s miminkem Praha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top