Co si obléct na focení X.

Pojďte si ještě vychutnat barevné letní oblečení, než na nás udeří zimní sezona s temnými barvami, ostrými siluetami a těžkými materiály. Na rozdíl od minulého článku s tipy, co si obléct na focení, ve kterém převládala černá barva, jsem se tentokrát rozhodla pro něco hodně barevného a elegantního.

 

Když se barvy správně nakombinují, na fotkách vypadají naprosto skvěle. Občas stačí přidat jen takovou drobost, jako doplněk ve výrazné barvě a s modelem to udělá hotové zázraky.

 

 

Proč jsem zvolila zrovna tyhle doplňky?

 

#1 – Červené šaty s potiskem

Jak už jsem psala v úvodu, chtěla jsem tentokrát něco hodně barevného a elegantního oproti minulému ležérnímu, téměř monochromatickému outfitu. Tyto šaty mě okamžitě upoutaly nejen velice příjemnými barvami, ale hlavně promyšleným střihem, který musí lichotit snad každé postavě. Rafinovaný vzor mi připomíná okvětní plátky, ale zůstává dostatečně abstraktní, aby nám nechal prostor pro představivost.

 

#2 – Barevné doplňky

Původně jsem chtěla použít pouze doplňky v neutrálních odstínech, ale pak jsem se koukla z okna na ulici zalitou sluncem a hned bylo jasné, že tady prostě nesmí chybět barvy! Boty i kabelku jsem záměrně zvolila v odstínech co nejpodobnějších těm, které jsou na vzoru šatů, abychom z modelu neměli kostým do cirkusu, ale zachovala se určitá harmonie.

 

Dobrým trikem při kombinování barev/vzorů/… je držet se tří, v tomto případě tří různých barev (zlatavě žlutá, temně červená, královská modř). Model tak získá příjemné drama bez toho, aby byl přeplácaný.

 

#3 – Neutrální doplňky

Zbytek doplňků už jsem volila pouze v neutrálních barvách, konkrétně ve smetanově bílém odstínu, který se také objevuje na šatech.

 

Perlový náhrdelník je nehynoucí klasika, která každému modelu okamžítě zvedne eleganci nejméně o dvě úrovně.

 

#4 – Červený lak na nehty

Lak na nehty ve stejně temně rudém odstínu je už jen pomyslnou třešničkou na dortu, ale znáte to: ďábel se skrývá v detailech! Zbytek líčení už bych pojala jen velice minimalisticky. Díky výrazným šatům a doplňkům se toho hodně “děje” už na těle, není třeba konkurovat za každou cenu i obličejem.

 

Jak se vám model líbí? Přijde některá z vás podobně oblečená na focení?

A jaké máte přání na příští model?

Uložit

4 Comments

  1. Vivi
    August 30, 2012

    Naprosto úžasný článek, Jarko. Určitě spousta lidí tápe, jak se na focení oblíknout a tady najdou skvělý a cenný rady stejně jako já ;-).
    Zdraví Vivi

    Reply
    1. Pelleron
      August 30, 2012

      Vivi, jsem moc ráda, že se ti článek líbí a je užitečný :) Jestli máš nějaký nápad na další pokračování, určitě napiš :)

      Reply
  2. […]  0 /* */ Nemůžu uvěřit tomu, že od posledního článku s tipy, co si obléknout na focení, uběhly skoro čtyři měsíce! Přitom je to jeden z mých nejoblíbenějších tipů […]

    Reply
  3. Andrea Vasilova
    January 16, 2015

    viem ze je to uz mozno trochu zbytocne…ale nevies nahodou kde si nasla tieto saty? zhanam nieco podobne pripadne aj tieto aj ked su 3 roky stare :)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top