Proč si na fotkách přijdu stará?

Stará na fotkách - fotograf Praha

Na začátku týdne mi přišel email, ve kterém mi jedna paní napsala, že by se u mě nechala ráda vyfotit, ale má problém s tím, že si přijde stará na fotkách. Myslím si, že s podobným pocitem může bojovat více lidí, a proto jsem se rozhodla sepsat několik důvodů, které by to mohly způsobovat, a jak se jim vyvarovat. Pojďme se na ně podívat:

1. Příliš vážný výraz
Dojem, že na fotce vypadáte starší, může způsobit jen taková drobnost, jako že se na ní tváříte příliš vážně. Zkuste se příště při focení usmát. Už jen tenhle jednoduchý trik udělá divy. Hoďte za hlavu takové předsudky, jako že nemáte fotogenický úsměv nebo hezké zuby. Nikdo kromě vás to rozhodně nebude zkoumat.

2. Tmavé barvy oblečení
Tmavé barvy obecně nepůsobí tak mladistvě jako ty světlé. Pokud máte například černý vršek, může vám černá barva “ukrást” barvy z obličeje. Nejsnažší věcí, kterou můžete udělat, abyste si na fotkách dodali jiskru, je přidat k obličeji nějaký barevný detail – šátek, šperk, kravatu apod. Myslete i na to, že teplé odstíny barev působí energicky a studené naopak uklidňují.

3. Nevhodné líčení
Pokud používáte stále stejný styl líčení jako před patnácti lety, už to samo o sobě vás na fotce může udělat starší. Další chyby v líčení, které vám přidají roky, jsou používání příliš tmavého makeupu (pleť pak vypadá unaveně) nebo použití tmavého odstínu rtěnky spolu s tmavým líčením očí.

Pokud chcete obličej prozářit, zkuste třeba použít světlé, třpytivé oční stíny. Skvělá je také tvářenka, která pleti dodá zdravý vzhled. Na focení se ji nebojte nanést trochu výrazněji než na běžné nošení. Na fotkách to bude vypadat přirozeně.

4. Statická póza
Když jen svěsíte ruce podél těla a útrpně budete čekat, až vás konečně někdo vyfotí, je jistá šance, že budete vypadat bez energie a nejspíš starší než ve skutečnosti. Přitom zase stačí jen pár drobností. Zkuste se hezky narovnat a zatnout břicho. Můžete si dát jednu ruku do boku nebo do kapsy nebo trochu naklonit hlavu na stranu, abyste vytvořili ležérnější a tím pádem mladistvější  dojem.

Zajímají vás další tipy, jak se sobě líbit na fotkách? Přečtěte si třeba o tom, jak chytře zeštíhlit ruce.

Uložit

Uložit

1 Comment

  1. […] nebo jako Tereza růžové letní šaty; růžová je mimochodem skvělá barva, díky které na fotkách budete vypadat víc mladistvě) a večerní model (ideální příležitost vytáhnout slavnostní šaty, které vám většinu […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top