Focení šatů Simony Toškové

Tohoto focení šatů jsem se nemohla dočkat, protože do modelů, které navrhuje a šije Simona Tošková, jsem se zamilovala v podstatě hned, jak jsem je uviděla. Podle mě jsou ztělesněním ženskosti a elegance v oblékání, a proto jsem se nemohla dočkat, až je budu fotit.

Simona má ateliér v jedné starší budově na Starém Městě. Původně jsem si myslela, že šaty nafotíme v nějakém hezkém parku, ale když jsem viděla okolí ateliéru, bylo mi jasné, že šaty musíme nafotit tam. Kromě toho, že místo skvěle vypadalo, se mi líbila i představa toho, že šaty fotíme v místě, kde vznikají, což podle mě fotkám dává větší hloubku.

Jako první na focení šatů jsem chtěla využít velký, prosvětlený sál s vysokými okny a parketami. Z něj můžete vidět fotku u okna (níže), ale nakonec se ukázalo, že prostor není dostatečně členitý na to, abychom tam zajímavým způsobem vyfotily všechny tři šaty, které jsme fotit plánovaly. Hned při první návštěvě ateliéru mě zaujala terasa vedoucí do vnitrobloku. U ní jsem si byla jistá, že poskytne skvělou kulisu pro focení, ale chtěla jsem mít ještě jedno místo v záloze (sál), kdyby nevyšlo počasí a pršelo.

Focení šatů pro módní návrhářku

Terasa ve mně evokovala, že jsem někde na luxusní dovolené v Římě, kam jsem si sbalila své oblíbené šaty, abych vypadala svěle při každé příležitosti. Tuhle náladu jsme se pak snažily přenést i do fotek. A při hledání zajímavých úhlů na focení spolu s omezením, abych vždy našla vhodné světlo, které bude slušet modelce i oblečení, jsme využily snad každý metr terasy.

Protože šaty mají trochu retro nádech, vizážistka Mirka toho využila i při líčení a česání. Alespoň na jedné fotce nesměla chybět červená rtěnka a alespoň jednou se musel objevit i drdol.

Video, jak focení probíhalo

Pokud by vás víc do podrobna zajímalo, jak focení probíhalo, budu ráda, když se podíváte na backstage video, které jsem při focení natočila.

Tým podílející se na focení šatů

V neposlední řadě bych moc chtěla poděkovat celému týmu, který se focení účasnil a bez nějž by fotky nemohly vzniknout:

Modelka: Lenka Nevímová
Šaty: Simona Tošková
MUA: Miroslava Krejčí

A teď by mě zajímalo – jaké šaty se vím líbí nejvíc? Já osobně bych asi sáhla po těch s puntíky, ale je to těžká volba muset se rozhodnout jen pro jedny.

Focení módní kolekce Praha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top