Ležérní fotky z focení módního portrétu s Luckou

V dnešním článku bych vám ráda popsala, jak postupuji s klientkami při výběru oblečení pro focení módního portrétu. Jak probíhají konzultace před focením a jak pak oblečení vybíráme během samotného focení. Vše je doprovozeno fotkami nádherné Lucky, která přišla na focení nedávno, a na jejíchž modelech je podle mně krásně vidět, proč jaký druh oblečení volíme.

Ze zkušeností vím, že při focení je připravenost půlka úspěchu a to, jak dobře klientky přijdou na focení připravené se pak odráží ve kvalitě fotek, které spolu vytvoříme. Z toho důvodu několik týdnů před focením zasílám podrobnou brožuru s tipy, jaké oblečení je vhodné si s sebou sbalit.

ležérní fotky

Zhruba týden před focením si pak s klientkami ještě telefonuji, abychom doladily i ty nejmenší detaily, co by bylo dobré si s sebou vzít. Zároveň se i podrobně domluvíme, jaké fotky by si přály. Někdo má zájem o víc business zaměřené focení. Někdo jiný si chce přinést krajkové spodní prádlo a nafotit něco svůdného. Díky telefonické konzultaci se přesně můžeme domluvit, které oblečení jejich požadavkům bude nejlíp odpovídat.

Při focení během toho, co klientku líčí a češe vizážistka, pak připravím “strategický plán” (ekonomické vzdělání se ve mně asi nikdy nezapře :D ), jak budeme vybrané modely střídat, abychom měly jistotu, že na nic nezapomeneme, a aby focení bylo plynulé, protože výměna světel a fotografických pozadí nějakou tu minutu zabere. A myslím, že je lepší strávit čas focením než nekonečným měněním fotografické scény.

Jak jsme vybíraly oblečení s Luckou?

Lucka chtěla alespoň jednu fotku, kterou by mohla použít jako profilovku na LinkedIn. Nepotřebovala, aby byla nějak extra formální. Naopak chtěla při focení vytvořit ležérní fotky. Proto jsem pro tyto účely vybrala jednoduché bílé tričko, nenápadné šperky a velice jemné líčení. Mým cílem bylo, aby nic zbytečně neodvádělo pozornost od Lucky. Fotku můžete vidět výše.

business focení s Luckou

Dalším Lucky přáním bylo, abychom vytvořily ležérní fotky, které budou uvolněné a budou působit nenapózovaným dojmem. Na tento typ focení jsem pro Lucku vybrala dva modely. Vzhledem k tomu, že je Zuzka světlý typ, skvěle se k ní hodí i světlé oblečení. Proto jsem pro první část focení, aby vznikly ležérní fotky, vybrala ještě jedno bílé tričko a schválně volila pózy, které působí přirozeně a ne příliš napózovaně.

módní portrét Praha

Jak získat léžérní fotky i s formálním oblečením

U ležérnosti jsme zůstaly i se třetím modelem – džínami a modrou proužkovanou košilí. Košile je trochu formálnější než triko, ale v kombinaci s pózami, kdy Lucka seděla v tureckém sedu, jsme se vyhnuly tomu, aby fotka působila business dojmem.

Nechala jsem Lucku pózovat tak, aby to vypadalo, že si upravuje vlasy, což ještě víc podporuje dojem toho, že nešlo o žádné velké pózování. (I když tomu, kdo už u mně někdy na focení byl, musí být jasné, že opak je pravdou.)

ležérní fotky Praha

Každá žena si zaslouží fotku v červených šatech!

Ve druhé části focení jsme přešly k o něco elegantnějším modelům, aby Lucka měla fotky co nejvíc různorodé. Nejprve jsem pro Lucku vybrala malé černé (fotku s nimi můžete vidět výše). A i s tímto modelem jsem se snažila zachovat pokud možno přirozené pózy, které vypadají skoro, jako bych cvakla rychlou momentku.

portrétní fotograf Praha

A na závěr nesměly chybět červené šaty, protože jak už jsem zmiňovala dříve, každá žena si zaslouží fotku v červených šatech! Se šaty bylo mým hlavním záměrem napózovat Lucku elegantně, jako pravou dámu. A myslím, že se nám to povedlo a Lucka na všech fotkách vypadá prostě skvěle. Co myslíte?

portretní fotografka Praha, ležérní fotky

Chcete také ležérní fotky?

Měly byste zájem o focení módního portrétu? Už máte dost pasovek a na fotkách chcete vypadat jako celebrita z módního časopisu? Pak neváhejte a napište mi, abychom mohly domluvit focení!

2 Comments

  1. […] dojít na focení v něčem červeném. Už dlouho tu razím heslo, že každá žena si zaslouží bezchybnou fotku v červených šatech a Lenka nebyla žádnou […]

    Reply
  2. […] nějak tak to probíhalo s Mirkou. Před půl rokem jsem už fotila její sestru Lucku a fotky měly takový úspěch, že ke mně zavítala i Mirka. Takovéhle důvěry si vždycky moc […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top