Tipy pro modelky: Jak přijít na focení jako profesionál

 

Připravujete se na focení svého prvního fototestu. Už víte:

Dneska se podíváme na několik zásad, co byste měla dělat v den focení, abyste vypadala jako opravdová profesionálka.

 

1. Přijďte včas.

Chodit včas by měli všichni členové týmu, který je na focení domluvený. Pro modelky to ale platí dvojnásob, protože dokud se modelka nedostaví, není možné začít s líčením, česáním a stylingem, což jsou většinou ty časově nejnáročnější věci.

 

Je třeba si uvědomit, že všichni jsou časově vytížení a když budete marnit jejich čas čekáním na vás, je dost pravděpodobné, že na nějaké další focení v budoucnu už si vás nevyberou.

 

 

2. Buďte nenalíčená.

Pokud jdete fotit svůj úplně první fototest, je možné, že na focení nebudete mít domluvenou vizážistku a o líčení se postaráte sama. V tom případě na focení můžete přijít nalíčená (záleží na domluvě s fotografem). Jestliže ale víte, že součástí focení je i líčení od vizážistky, přijďte odlíčená (ano, i bez řasenky). Ušetříte tak čas celému týmu díky tomu, že vás vizážistka nebude muset odličovat.

 

 

3. Vezměte si vhodné spodní prádlo

I když může být součástí focení styling od stylistky, je dobré vzít si vhodné spodní prádlo. Určitě nic nezkazíte bezešvými kalhotkami v tělové barvě. Nebudou se rýsovat pod oblečením a nebudete od nich mít otlaky.

 

Dále si sbalte podprsenku v tělové barvě – ideálně bez ramínek. Přibalit můžete i černou a bílou. Dejte si pozor, aby vám podprsenky dobře seděly. Nebojte se navštívit specializovaný obchod se spodním prádlem, kde vám poradí s výběrem a správnou velikostí podprsenky. Je to investice, kterou v budoucnu určitě využijete i při chození přehlídek a dalších foceních.

 

 

4. Hýbejte se

Před focením vám buď fotograf pošle moodboard toho, jak bude focení vypadat (ukázka moodboardu) nebo vám před focením vysvětlí, jaké atmosféry chce při focení dosáhnout. Podle toho je pak třeba uzpůsobit jednotlivé pózy. Při tom využijete “pózovací trénink”, který jste pravidelně dělali už od té doby, co vás přijali do modelingové agentury.

 

Nebojte se s každou vyfocenou fotkou změnit alespoň trochu svojí pózu. Nemá smysl fotit padesát stejných fotek. Nemusí jít o nic dramatického. Často stačí trochu jinak natočit nebo zvednout hlavu. V příštím díle tohohle seriálu vám ukážu několik videí s tím, jak pózují profesionální modelky a modelové, abyste měli jasnou představu, jak to má vypadat.

 

 

Napadá vás něco dalšího, co by modelky a modelové měli dělat v den focení, aby přišli jako praví profíci? Podělte se o své zkušenosti v komentářích!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top