Tipy pro modelky: Nejčastější chyby

Nedávno jsem se už zmiňovala o kurzu pro začínající modelky,který se týkal toho, jak se co nejlépe připravit na svoje první focení, pro agenturu Infinite Models. Dneska bych vám ráda ukázala několik fotek, které během kurzu vznikly.

 

Část kurzu byla teoretická a část praktická, kdy jsem fotila a přitom dávala tipy, co při pilování póz vylepšit. Několik nejčastějších chyb bych ráda zmínila. Třeba se vás taky týkají a ani si neuvědomujete, že je děláte.

 

 

Nejčastější chyby v pózování

  • Držení těla bylo pravděpodobně nejčastější výtkou. Je důležité stát vzpřímeně. Kulatá záda a povolené břicho nejsou nic fotogenického.
    .
  • Ve většině případů není dobré otáčet hlavu úplně pryč od světla. Někdy může být umělecký záměr, že modelovi není vidět do obličeje, ale pokud jste na vážkách, raději dbejte na to, aby alespoň část obličeje byla pořád osvícená. Fotograf vás upozorní, kdyby chtěl něco jiného.
    .
  • Ze stejného důvodu jako v předchozím bodě, je dobré při “pohyblivých pózách” dělat je zase směrem ke světlu. Když budete například chodit, neodcházejte od světla, ale naopak se k němu přibližujte.
    .
  • Hlídejte si ruce. Měly by být vždycky uvolněné. Ruce křečovitě sevřené v pěst nejsou nic hezkého. Přečtěte si, jak pózovat rukama.
    .
  • Když cítíte, že už v nějaké póze nemůžete vydržet nebo vám pomalu začínají tuhnout svaly na obličeji/rukou/…, nebojte se pózu udělat znovu nebo v klidu protřepat ruce. Fotce to hodně pomůže a za to několika vteřinové zdržení to rozhodně stojí. Kruhy pod očima a pupínky se vyretušují snadno, ale křečovité ruce ne.

 

 

Napadají vás ještě nějaké chyby, kterých se modelky při focení dopouštějí? Napište mi je do komentářů, abychom se všichni mohli přiučit něčemu novému!

 

Myslíte si, že je článek užitečný? Sdílejte ho alespoň se třemi přáteli, kterým si myslíte, že by mohl pomoci.

1 Comment

  1. […] jakým nejčastějším chybám se vyvarovat, […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top